15 juny 2022 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

10 docents d’FP han participat a l’activitat formativa “Socorrisme aquàtic en espais oberts” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

10 docents d’FP han participat a l’activitat formativa “Socorrisme aquàtic en espais oberts”

\ Adreçada a professors d’FP de la família professional d’Activitats físiques i esportives, ha tingut una durada de 50 hores

\ L’activitat ha estat dirigida per Pere Caldentey i hi han col·laborat altres dos especialistes: José Palacios i Maria Magdalena Riera

 

El passat cap de setmana va finalitzar l’activitat formativa “Socorrisme aquàtic en espais oberts” organitzada pel Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears (CInFP-IB) del Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors. Adreçada a professors d’FP de la família professional d’Activitats físiques i esportives (AFD), ha tingut una durada de 50 hores i s’ha realitzat al llarg de cinc caps de setmana alterns, durant el transcurs dels quals 10 docents han rebut classes teoricopràctiques en diferents espais interiors (l’IES Llorenç Garcías i Font d’Artà i la piscina municipal de Capdepera) i també a l’exterior (la platja de Porto Cristo).

Aquesta proposta formativa va associada als continguts curriculars del mòdul de Socorrisme en el medi natural del cicle formatiu de grau mitjà de Guia en el medi natural i de temps lliure (AFD21). Quant al continguts que s’han treballat, estan relacionats amb l’actualització de coneixements i procediments de tècniques de socorrisme i salvament aquàtic en el medi natural, amb les característiques dels diferents tipus i mètodes de rescat amb materials específics i amb el coneixement de les maniobres de primers auxilis més importants.

L’activitat ha estat dirigida per Pere Caldentey Gallardo, llicenciat en educació física, cap del Departament d’Activitats Físiques i Esportives de l’IES Llorenç Garcías i Font (Artà), professor de natació, de primers auxilis i de salvament aquàtic i coordinador de serveis de socorrisme en instal·lacions i en espais naturals aquàtics. A més, també s’ha comptat amb la col·laboració d’altres dos especialistes: José Palacios Aguilar, doctor en educació física, professor de la Facultat de Ciències de l’Esport i l’Educació Física de la Universitat de la Corunya i creador i coordinador del Grup Internacional d’Activitats de Prevenció i Socorrisme (GIAPS); i Maria Magdalena Riera Adrover, esportista d’alt rendiment de la Federació Espanyola de Surf i professora de socorrisme especialitzada en prevenció i rescat amb taules AIRSUPRA.

S’ha de destacar que per poder dur a terme les activitats pràctiques d’aquesta formació s’ha comptat amb material divers, com equipament de salvament i de primers auxilis, una embarcació i una moto aquàtica amb llitera per al trasllat de víctimes i taules de surf de rem de rescat. A més, cada un dels participants ha disposat d’una assegurança d’accidents.

En paraules d’Antoni Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, “formacions com aquestes fan que el nostre sistema educatiu tengui un nivell major de qualificació i de professionalitat. En aquest sentit, també hem d’agrair a l’Ajuntament de Capdepera, a l’Ajuntament de Manacor, a la Demarcació de Costes de les Illes Balears i a la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern de les Illes Balears la seva col·laboració per fer-ho possible”.

Formació finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançada pel Fons Social Europeu en el Marc Financer Pluriennal 2021-2027 (FSE Plus).