LOGO CAIB
Contingut
15 febrer 2021Presidència

Mercedes Garrido, Josep Marí i Miquel Company prenen possessió com a nous consellers del Govern de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Mercedes Garrido, Josep Marí i Miquel Company prenen possessió com a nous consellers del Govern de les Illes Balears

La presidenta Armengol ha reconegut la seva vàlua i experiència i ha destacat la reorganització de l’executiu «per continuar marcant l’impuls que necessita la nostra comunitat autònoma»

 

Els dos nous consellers, Miquel Company i Josep Marí, i la nova consellera, Mercedes Garrido, que s’incorporen al Govern de les Illes Balears han pres possessió dels seus càrrecs aquest dilluns al Consolat de Mar. La presidenta Armengol ha assegurat que es tracta d’una reorganització del Govern «per continuar marcant l’impuls que necessita la nostra comunitat autònoma».

D’aquesta manera, Mercedes Garrido assumeix la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat; Miquel Company passa al capdavant de la nova Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i Josep Marí és el nou conseller de Mobilitat i Habitatge.

Armengol ha agraït als consellers i a la consellera que hagin acceptat formar part de l’executiu: «Són tres persones amb vàlua i experiència viscuda. Estic convençuda que treballaran amb ganes i empenta al capdavant de les seves noves responsabilitats».

L’objectiu de la remodelació del Govern és reorientar la seva acció per fer front als reptes derivats de la COVID-19, així com centrar esforços en la reactivació econòmica i social i a «plantejar quines Illes Balears volem per al futur», ha apuntat la presidenta. En aquesta línia, i en relació amb l’enfocament de la crisi social i econòmica derivada de la crisi sanitària, ha subratllat la necessitat d’aprofitar una oportunitat històrica per fer «la màxima inversió pública des d’Europa, Espanya i les Illes Balears».

La presidenta ha expressat la necessitat de continuar amb empenta i rigor les polítiques del Govern, que seguiran enfocades «en les persones, a salvar vides, i a garantir els serveis públics i els drets de la ciutadania». Alhora, també ha destacat l’impuls cap a una nova economia per a les Illes Balears, lligada al coneixement, a la circularitat i al medi ambient.

D’altra banda, el vicepresident Juan Pedro Yllanes i Martí March han pres possessió de les seves noves conselleries, que amb la remodelació del Govern també han patit canvis. En primer lloc, l’àrea encapçalada per Yllanes es converteix en la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, mentre que la gestionada per Martí March passa a ser la d’Educació i Formació Professional.

La presidenta ha agraït a tots els consellers i conselleres l’immens esforç davant una legislatura complexa marcada per la pandèmia, «plena de reptes i responsabilitat». En el mateix sentit, també ha remarcat el compromís de les dues conselleres i el conseller que abandonen l’executiu, Pilar Costa, Isabel Castro i Marc Pons: «Surten tres persones magnífiques que ho han donat tot. Tres grans servidors públics, íntegres, honests que s’han sacrificat en tot moment». En la mateixa línia, ha assegurat que «continuaran amb la mateixa força, empenta i ganes de servir a la ciutadania d’aquesta comunitat autònoma».

Nous consellers

Mercedes Garrido i Rodríguez (Felanitx, 1974). Llicenciada en Dret, professió que va exercir entre els anys 2000 i 2007, ha estat consellera de Territori i Infraestructures del Consell Insular de Mallorca durant la passada legislatura (2015-2019), així com regidora municipal i diputada insular en les anteriors. Des de 2019 és diputada al Parlament de les Illes Balears.

Josep Marí i Ribas (Sant Josep de sa Talaia, 1959) ha estat batle de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) durant onze dels darrers catorze anys. Anteriorment va ser conseller d’Economia i Turisme del Consell Insular d’Eivissa i Formentera i diputat al Parlament de les Illes Balears. Té experiència també a l’empresa privada, on va ser director d’oficina de la Banca March entre 2003 i 2007.

Miquel Company i Pons (Maó, 1985) és tècnic en Gestió Administrativa i Comptabilitat i en Prevenció de Riscs Laborals. Des de 2019 fins avui ha estat conseller executiu del Consell Insular de Menorca d’Economia i Territori, amb responsabilitat sobre la gestió dels projectes econòmics de l’illa. Anteriorment va ser conseller executiu del Consell Insular de Menorca d’Ocupació, Joventut, Projecció Econòmica i Esports entre els anys 2016 i 2019, així com director insular de Projecció Econòmica i Esports el 2015 i 2016. Així mateix, té experiència a l’empresa privada, on va ser gerent d’empreses al Banc Santander entre els anys 2008 i 2015.