4 novembre 2020 <10aL>Presidenta

Reactivació econòmica: El Govern i el Consell Insular d’Eivissa signen un conveni per a la inversió de 6,7 milions d'euros a l’illa en projectes de millora de la sostenibilitat i eficiència urbana NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El Govern i el Consell Insular d’Eivissa signen un conveni per a la inversió de 6,7 milions d'euros a l’illa en projectes de millora de la sostenibilitat i eficiència urbana

La presidenta Armengol s'ha reunit amb els batles de l'illa i els agents socials per analitzar la situació sanitària i econòmica

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha viatjat a Eivissa per reunir-se amb el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i els batles i batlesses per tal d’avaluar la situació sanitària de l’illa. També ha tengut una trobada amb els agents socials de l’illa per treballar en les línies d’actuació conjuntes per a la reactivació. En aquest sentit, el Govern i el Consell han signat un conveni de col·laboració per a la reactivació econòmica en matèria de sostenibilitat i eficiència urbana que suposarà una inversió a l'illa de 6,7 milions d'euros.

El conveni té com a objectiu desenvolupar el Pla de Millora de la Sostenibilitat i l'Eficiència Urbana del Govern de les Illes Balears, una iniciativa emmarcada en el Pacte per a la Reactivació Econòmica que suposarà una inversió de 2,1 milions per part del Govern, de 2,5 per part del Consell Insular d'Eivissa i 2,1 per part dels ajuntaments.

Armengol, que abans s'havia reunit amb els batles i batlesses de l'illa per avaluar la situació sanitària, ha explicat que «conscients que les mesures per contenir la pandèmia tenen efectes econòmics i socials, la inversió pública és essencial per a la reactivació econòmica». La presidenta ha destacat que aquest Pla de Millora sorgeix de l'acord polític entre el Govern i els consells insulars i que s'ha dissenyat com una eina de reactivació a molt curt termini que involucra els ajuntaments en la gestió dels projectes.

El Consell Insular d’Eivissa i els ajuntaments seran els encarregats d'executar les actuacions que s'han de centrar en cinc eixos considerats clau per reforçar la sostenibilitat de les Illes Balears: la millora de l'eficiència energètica a edificis públics i privats i les obres de rehabilitació energètica d'habitatges per fomentar l'estalvi; la millora del cicle de l'aigua i de reducció de les fuites, el foment de l'accessibilitat, en aplicació de la Llei d'accessibilitat universal, i la millora d'espais urbans.

Aquest programa impulsat pel Govern i que ja s'ha posat en marxa a Mallorca i a Menorca suposa mobilitzar un total de 45 milions d'euros d'inversió. El Govern es compromet a aportar 15 milions d'euros durant aquest mateix any. Els consells insulars, en el seu conjunt, n'hauran d'aportar un total de 15 més, i els ajuntaments els 15 milions restants. Els consells insulars i els ajuntaments seran els encarregats d'executar les actuacions, aprofitant els efectes dinamitzadors de les mesures d'agilització incloses en el Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l’impuls de l’activitat econòmica i la simplificació administrativa en l’àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.

En referència a la trobada amb els batles i batlesses, Armengol ha volgut agrair la implicació i col·laboració de tots els ajuntaments i de la població en general per doblegar la corba de casos a l'illa i ha assegurat que seguiran «equilibrant les mesures restrictives segons l'evolució de les dades», conscients de les implicacions que tenen.

Després de la signatura del conveni, la presidenta s'ha reunit amb representants de la CAEB, PIMEEF i els sindicats CCOO i UGT per tal de conèixer de primera mà la situació econòmica de l'illa i «seguir treballant de manera coordinada per tal d'acords consensuats», ha avançat Armengol.