24 gener 2020 <10aL>Presidenta

Armengol, Mir i Hila visiten l’inici de les obres del col·lector i l’estació d’impulsió de Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol, Mir i Hila visiten l’inici de les obres del col·lector i l’estació d’impulsió de Palma

Els projectes estan finançats a través del cànon de sanejament i permetran una reducció molt important dels abocaments de contaminants i aigües residuals a la mar

La presidenta del Govern, Francina Armengol; el batle de Palma, José Hila, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han visitat aquest divendres les obres del col·lector, l’estació d’impulsió i dipòsit de laminació de Palma. Es tracta de projectes finançats a través del cànon de sanejament i que suposaran una millora ambiental molt important per a la reducció dels abocaments de contaminants i aigües residuals a la mar.

Armengol ha destacat que s’ha passat “de les paraules als fets” i que ara s’inicien unes obres “molt necessàries” per a Palma. “La legislatura passada es va començar una aposta molt forta pel cicle de l’aigua”, ha recalcat Armengol, recordant que, ara, la recaptació del cànon de sanejament s’inverteix de manera íntegra per a polítiques d’aigua. També ha subratllat que aquests projectes estan finançats a través d’aquest cànon gràcies al protocol d'inversions en sanejament i depuració signat entre la Conselleria i l’Ajuntament.

En la mateixa línia, Miquel Mir ha explicat que aquest acord es va renovar el desembre passat i que té vigència fins al 2023. «Gràcies a la recuperació d’aquesta col·laboració entre institucions podem invertir més de 90 milions d’euros en projectes que milloraran les infraestructures de la xarxa d’aigües de Palma», ha afegit.

La presidenta Armengol ha posat aquesta col·laboració com a exemple per a l’acord assolit entre totes les institucions per impulsar el Pacte de l’Aigua. El conseller Mir ha recordat que «la corresponsabilitat és clau per complir amb l’objectiu que ens vam marcar amb el Pacte de l’Aigua de fer feina de manera coordinada per millorar la gestió del cicle de l’aigua a les nostres illes». Per això, ha incidit en el fet que tots els municipis poden sol·licitar el finançament de projectes a través del cànon de sanejament.

Cal recordar que el cànon és un impost que recapten els ajuntaments en la factura de l’aigua i que s’envia a la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, des d’on, a través dels pressuposts, es destina a polítiques d’aigua.

Els dos projectes iniciats compten amb una inversió de 22.609.330, 07 euros (sense IVA) i milloraran la sostenibilitat i eficiència de la xarxa d’aigües de la ciutat. Així, el col·lector servirà per millorar la canalització de l’aigua quan hi hagi pluges fortes, mentre que l’estació d’impulsió i dipòsit de laminació recollirà les aigües residuals –de pluja i fecals– i retindrà i filtrarà l’aigua més contaminant perquè no s’aboqui a la mar.