LOGO CAIB
21 agost 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La vicepresidenta considera que el nou edifici polivalent de Marratxí el farà més atractiu com a destinació turística NNota Informativa

Foto de noticia

La vicepresidenta considera que el nou edifici polivalent de Marratxí el farà més atractiu com a destinació turística

La nota inclou talls de veu adjunts
/ Les obres tenen un pressupost total de 728.301 €, 500.000 € dels quals els aporta la Conselleria de Turisme a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics
/ L'edifici servirà per a allotjar esdeveniments de diferents àmbits i serà un element desestacionalitzador de l'oferta turística del municipi

La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, han visitat les obres del futur edifici polivalent i recinte firal de Marratxí, que té un pressupost total de 728.301 €, el 68,5 per cent dels quals (500.000 €) els aporta la Conselleria a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics i la resta del finançament és del Consistori.

Durant la visita, la consellera de Turisme ha destacat el fet que els doblers provinents de l'activitat turística, per la compra de places d'allotjament, s'inverteixen a millorar els equipaments dels municipis per a fer-los més atractius turísticament. En el cas de Marratxí, Busquets ha abundat en el fet que gràcies a aquestes aportacions, el municipi comptarà amb "una infraestructura que facilitarà l'organització d'esdeveniments culturals que enriquiran el poble de Marratxí i també faran que sigui més atractiu com a destinació turística durant tot l'any".

Així, Busquets ha posat com a exemples la Fira del Fang, la Biennal Internacional de Ceràmica de Marratxí (BICMA), la fira Motor Retro, les festes de Sant Marçal i la Fira de Tardor, que cada vegada tenen més visitants, tant de la resta de l'illa de Mallorca com de fora de l'arxipèlag i que donen a conèixer l'artesania realitzada al municipi, potenciant l'activitat empresarial del producte local.

El batle del municipi, Joan Francesc Canyellas, ha explicat que "amb la construcció d'aquest nou espai polivalent donarem resposta a una demanda històrica del municipi de Marratxí" perquè "amb 37.000 habitants, Marratxí és un dels municipis amb més població de les Balears i, avui dia, no disposa de cap espai multiús. D'aquí a pocs mesos i gràcies a la Conselleria de Turisme tendrem un nou espai per dur a terme esdeveniments al nostre municipi".

El projecte consistirà en un edifici amb dues sales, una principal i l'altra més petita, a més d'una zona de serveis, una zona enjardinada i un accés a l'aparcament ja construït. Hi haurà un espai reservat per a una segona fase, a una esplanada de 385,39 m2. En total, la superfície construïda projectada serà de 714,24 m2, dels quals la primera sala disposarà d'un espai de 363,75 m2, i la segona sala de 104,03 m2.

Les obres varen començar el 26 de juny de 2018 i tenen un termini d'execució previst d'un any.

A la visita també hi han participat el director general de Turisme, Antoni Sansó, el tinent de batle de Marratxí, Toni Mangiova, i la regidora de Turisme del municipi, Jero Sans.