LOGO CAIB
Contingut
12 maig 2022Conselleria de Salut i Consum

L'Hospital Universitari Son Llàtzer celebra el Dia Internacional de la Infermeria NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L'Hospital Universitari Son Llàtzer celebra el Dia Internacional de la Infermeria

L'objectiu de la jornada és mostrar el paper indispensable que han tingut els professionals d'infermeria al llarg de totes les fases de la pandèmia

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha organitzat una jornada amb motiu del Dia de la Infermeria, que es recupera després de dos anys d'aturada per la pandèmia i que ha reunit presencialment pacients i professionals d'infermeria. Ho farà sota el lema «Pacients i infermeres, sempre treballant junts».

Segons Ana Pérez, directora d'Infermeria de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, «l'eix central de la professió infermera és cuidar de la salut de les persones, abordant aquesta cura amb la dignitat que cada persona mereix. Aquesta cura professional centrada en la persona constitueix un valor indispensable sobre el qual es construeix i garanteix la qualitat de vida de la població».

Ana Pérez també explica que «és necessari posar en valor l'important paper que tenen les infermeres en l'àmbit de la gestió i especialment el que van tenir durant els dos últims anys, assumint importants responsabilitats d'adaptació de totes les estructures sanitàries de la nostra comunitat en els diferents nivells assistencials i col·laborant en la creació de noves estructures necessàries per poder abordar els diferents reptes que la pandèmia ens plantejava».

La jornada ha estat inaugurada per Estefania Serratusell, Subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malalties poc freqüents acompanyada per Francisco Marí, gerent de l'Hospital, i per Ana Pérez, directora d'Infermeria. Aquesta jornada es dirigeix a tot professional de la sanitat interessat en aspectes relacionats amb les cures que caracteritzen a la labor infermera.

Les intervencions seran a càrrec d'infermeres d'Hospitalització, Urgències i UCI. En concret, Fátima Garrido, infermera d'Hospitalització de Medicina Interna, presentarà el seu projecte fotogràfic «Reflejos de la pandemia»; Mª José Ríos, infermera referent d'Urgències, exposarà la seva experiència per mitjà d'una ponència titulada «Unas veces se gana y otras se aprende: propuestas de mejora ».

Finalment, es projectarà un vídeo fet per Víctor Zahínos, titulat «Darrera el vidre», que narra les històries de pacients que van estar ingressats a l’UCI de l'Hospital durant la pandèmia i que una vegada a casa reben la visita de la seva infermera.

Ana Pérez conclou que «amb aquest acte volem mostrar el paper indispensable que han tingut les infermeres al llarg de totes les fases de la pandèmia, tant des del punt de vista clinicoassistencial com en l'àmbit de la gestió. També volem felicitar els nostres professionals pel fantàstic treball fet durant 2020 i 2021 i agrair-los la passió i motivació que mostren cada dia a l'Hospital».