3 setembre 2019 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera forma en primers auxilis a més de 1.300 professors dins el programa Alerta Escolar NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera forma en primers auxilis a més de 1.300 professors dins el programa Alerta Escolar

L'objectiu és oferir als docents les eines necessàries per abordar una emergència

El servei de Salut de les Illes Balears imparteix a tots els centres escolars d'Eivissa i Formentera la formació integral de "Alerta Escolar" a la seu de la UIB (Universitat de les Illes Balears), a través de Cooreducasalud

Aquest nou enfocament de formació a través d'una jornada és una novetat, ja que fins al curs passat aquesta formació s'impartia a demanda a cada centre escolar, segons sorgien dels casos. Enguany la formació es du a terme de forma integral amb l'objectiu que el col·lectiu docent ja estigui preparat quan concorri alguna causa d'atenció sanitària. Les sessions de formació es duen a terme en dos torns de matí, a les 8.30h i a les 12h, amb una durada per sessió de 3h, els dies 3,4, 5 i 6 de setembre de 2019 a Eivissa i el 9 de setembre per els centres escolars de Formentera.

Més de 1.300 professores i professors assistiran a aquesta jornada, en els 4 dies que es desenvoluparà. Avui hi han acudit a la formació 310 professors, demà ho faran 295, dijous 297 i divendres 405.

El programa Alerta escolar pretén oferir eines als professors i professionals de l'educació davant el maneig d'alguna patologia crònica que pugui donar lloc a una urgència vital: que els professors puguin actuar de manera eficaç en cas de trobar-se davant una emergència fins que el 061 arribi al centre. En definitiva, es pretén fer de les escoles "un lloc més segur".

Les jornades formaran als docents en els següents temes: Protocol de Comunicació i Atenció dels nins, les nines i joves amb problemes de salut crònics en els centres educatius; Protocol d'actuació en lesions, ennuegament, epilèpsia, asma, al·lèrgia, diabetis i RCP (Reanimació Cardio-Pulmonar). Segons la coordinadora de Cooreducasalud a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, l'infermera Mònica Yern "actualment hi captats més de 100 escolars dins del Programa Cooreducasalud però entenem que després de la formació aquesta xifra augmentarà".

La jornada ha comptat amb la presència del Delegat Territorial d'Educació, Marga Ferrer. Aquestes jornades han estat organitzades conjuntament per les conselleries d'Educació i Salut, i han comptat amb la col·laboració de la coordinadora Balear de Cooreducasalud, Mercedes Escarrer, i del subdirector d'Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Jean Philippe Baena. La formació va a càrrec d'infermers i infermeres de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.