LOGO CAIB
Contingut
17 gener 2018| <9ªL> Presidenta

Armengol apunta al REB com a via per a la millora de la qualitat turística NNota Informativa

Foto de noticia

Armengol apunta al REB com a via per a la millora de la qualitat turística

La presidenta i la vicepresidenta Busquets s'han reunit amb la nova junta directiva de la FEHM per establir noves vies de col·laboració
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, s'ha reunit avui matí amb la nova junta directiva de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) per establir complicitats i plantejar la necessitat d'un nou Règim Especial per a les Illes Balears per ajudar a millorar el sector turístic de Balears. Així doncs, s'ha parlat de les mesures que inclou el REB proposat pel Govern. La presidenta ha destacat que precisament avui la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, mantindrà una reunió amb el secretari d'Estat per avançar en la negociació del nou REB.
 
«Estam consolidant temporades més llargues, amb una promoció de la temporada baixa», ha indicat Armengol, i ha afegit que «des del Govern seguirem amb la nostra ferma voluntat de dur a terme inversions que permetin millorar la qualitat de la nostra destinació turística, a través dels instruments que tenim». Un d'aquests instruments que ha de permetre millorar la qualitat i la competitivitat turística ha de ser també el nou REB.
 
Busquets, per la seva banda, ha fet balanç de la temporada del 2017. «Tenim un augment del 12 per cent de visitants de la resta de l'Estat en els mesos de primavera i tardor», ha destacat. Per altra banda, també ha apuntat a l'augment de la despesa turística, «que el novembre va ser del 24%», i ha destacat l'èxit de la promoció que fa el Govern de la temporada baixa amb campanyes com “Better in winter”.
 
Beneficis turístics del nou REB
 
El nou REB que planteja el Govern compta amb mesures que han de beneficiar la indústria turística de les Illes Balears. Es tracta de mesures fiscals, com l'augment de fins al 45% de la deducció en l'Impost de Societats per a activitats d'innovació tecnològica. A més, el fons d'insularitat asseguraria una inversió mínima anual a Balears per compensar les desigualtats amb els territoris peninsulars. Aquest fons inclou un apartat per a la millora de la competitivitat del sector turístic, en una estratègia de turisme sostenible.
 
A més, preveu el finançament d'actuacions de modernització i diversificació del sector i l'elaboració d'un pla d'infraestructures en àrees turístiques. També cal tenir en compte els beneficis que suposarien tant la cogestió aeroportuària com l'augment dels descomptes de residents i la rebaixa de taxes.
 
La presidenta i la vicepresidenta, a més, han convidat la FEHM a participar i treballar conjuntament per definir les inversions de l'Impost de Turisme Sostenible.