LOGO CAIB
29 agost 2019Conselleria de Salut i Consum

Epidemiologia confirma 70 casos de persones afectades pel brot alimentari, suposadament originat en un restaurant de Palma NNota Informativa

Foto de noticia

Epidemiologia confirma 70 casos de persones afectades pel brot alimentari, suposadament originat en un restaurant de Palma

Fins al moment s’han detectat 11 casos de salmonel·la. Els pacients atesos als hospitals públics han estat donats d'alta progressivament i a hores d'ara n'hi ha dos que romanen ingressats a Son Espases

El Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública ha confirmat fins al moment 70 casos de persones afectades pel brot alimentari que, suposadament, es va originar en un restaurant de Palma. Onze d’elles han donat positiu en salmonel·la. Els inspectors del Servei de Seguretat Alimentària varen tancar l’establiment de manera cautelar diumenge passat, després que 10 clients fossin atesos en diferents centres sanitaris amb símptomes de gastroenteritis.

Així doncs, aquestes 70 persones es varen intoxicar abans de diumenge, quan el restaurant ja no va obrir les portes. La notificació dels casos s’ha anat produint paulatinament a mesura que desenvolupaven símptomes i acudien al serveis sanitaris.

D’acord amb les darreres dades del Servei d’Epidemiologia, 33 són dones i 37 homes. Hi ha 6 menors de 14 anys; 21 afectats que tenen entre 15 i 20 anys; 33 intoxicats oscil·len entre els 21 i els 40 anys, i 10 tenen més de 41 anys. Algunes persones són residents i altres provenen de diverses regions espanyoles. Per aquest motiu, el Servei d’Epidemiologia ja ha donat avís al Centre Coordinador d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), dependent del Ministeri de Sanitat. No hi ha constància que hi hagi cap turista estranger entre els les persones afectades.

Actualment, el Servei d’Epidemiologia continua fent enquestes a les persones afectades i està en espera dels resultats.

Hi ha dues persones ingressades. Totes dues romanen a l'Hospital de Son Espases.

Cal recordar que el Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública proposarà la incoació d’un expedient sancionador al restaurant on s’han detectat diverses deficiències estructurals i de tipus operacional. A més, el local romandrà tancat fins que esmeni les deficiències que puguin posar en risc la salut de les persones i presenti un pla a la Direcció General de Salut Pública, en el qual haurà de garantir que coneix les pràctiques de manipulació d’aliments.