LOGO CAIB
Contingut
28 febrer 2020Conselleria de Salut i Consum

El Servei de Salut ha atès 20.995 urgències en la darrera setmana NNota Informativa

Foto de noticia

El Servei de Salut ha atès 20.995 urgències en la darrera setmana

El 10,9 % de les urgències hospitalàries han requerit ingrés

Els hospitals públics i els serveis d’urgències de l’atenció primària han atès un total de 20.995 urgències durant aquesta setmana, 132 manco que la setmana anterior. Del total, 11.311 s’han atès a l’atenció primària i 9.684, als hospitals, el 10,9 % de les quals han requerit ingrés.

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 17 al 23 de febrer, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 72,48 casos, molt inferior als 121,47 de la setmana anterior (del 10 al 16 de febrer). Així l’activitat epidèmica continua sent de nivell baix i s’inicia una evolució descendent. La taxa de les Illes Balears comença a igualar-se amb l’estatal, situada en els 97,8 casos per 100.000 habitants (es registra un descens del nombre de casos, passant d’un nivell mitjà a un nivell baix).

És important recordar a la població que acudeixi als dispositius d’urgència dels centres d’atenció primària en els casos d’urgència lleu, de manera que es reservin els serveis d’urgències hospitalaris per als casos més greus.

El Servei de Salut va activar el passat 2 de desembre les actuacions necessàries per respondre a l’increment de l’activitat assistencial als serveis d’urgències dels hospitals i dels centres d’atenció primària, perquè per a aquesta època de l’any es preveu que augmenti el nombre de casos de grip. L’objectiu és donar una resposta ràpida durant les setmanes en què es registren les taxes de grip més altes.

En el marc d’aquestes actuacions s’obriran fins a 74 llits a l’Hospital Universitari Son Espases, 54 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer i 7 a l’Hospital Can Misses. L’increment en aquests centres assistencials va lligat a la contractació de professionals per adaptar-se a les necessitats de la població. Uns comitès de seguiment coordinats pel Servei de Salut estan en contacte diàriament amb els hospitals, amb l’atenció primària i amb el 061 per fer les avaluacions oportunes i ajustar les necessitats depenent de com evoluciona la demanda.