10 desembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Negueruela presenta la convocatòria d'ajudes per mantenir llocs de treball de persones amb discapacitat per import de 5.250.000 euros, un 7,6% més que el 2018 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela presenta la convocatòria d'ajudes per mantenir llocs de treball de persones amb discapacitat per import de 5.250.000 euros, un 7,6% més que el 2018

Aquestes subvencions inclouen la nova figura de CEO d'imprescindibilitat social recollida en la Llei del Tercer Sector aprovada aquest any
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat aquest matí, juntament amb la gerent de FOQUA, Sonia Castro, la propera convocatòria d’ajudes destinades a mantenir els llocs de treball de persones amb discapacitat en centres especials d’ocupació (CEO). Aquestes ajudes, que suposen una inversió pública de 5.250.000 d’euros durant 2019 (un 7,6% més que la convocatòria anterior) persegueixen la integració laboral i social de les persones amb discapacitat intel·lectual o física, desenvolupada en els centres especials d’ocupació. A la presentació també hi ha assistit la directora general de Treball, Economia Social i salut Laboral, Isabel Castro.

Aquesta convocatòria, que bàsicament finança els costos salarials , podrà beneficiar unes 1.500 persones amb discapacitat. De la inversió total, 2,8 milions d’euros es destinen a projectes presentats pels centres especials d’ocupació d’imprescindibilitat social i altres 2,4 milions estan destinats a la resta de centres especials d’ocupació.

D’aquesta manera s’incorpora per primera vegada la figura dels CEO d’imprescindibilitat social recollides en la Llei del Tercer Sector d’Acció Social, aprovada per unanimitat del Parlament al mes de maig. Els centres especials d’ocupació d’imprescindibilitat social són aquelles entitats sense ànim de lucre que cerquen la inclusió laboral de les persones amb diferents graus de discapacitat, tant física i sensorial com psíquica, i promouen la contractació indefinida entre aquest col·lectiu.

El conseller Negueruela ha explicat que l’objectiu d'aquesta convocatòria és el manteniment dels llocs de feina per a les persones amb més dificultats en l’accés al treball a causa dels diferents graus de discapacitat, per mitjà de l’impuls de la tasca dels centres especials de imprescindibilitat social.  El titular de Treball ha reiterat que aquesta convocatòria conté novetats i recull els principals eixos que desenvolupa la Llei del Tercer Sector.  En conseqüencia, ha dit que la convocatòria també augmenta la protecció a les persones amb majors graus de discapacitat tant física com sensorial i psíquica, fomenta la contractació indefinida i aposta per fomentar, a través dels centres especials d'ocupació, la inclusió de persones amb discapacitat en el mercat ordinari de treball.

Per la seva banda, Sonia Castro, gerent de FOQUA, fòrum d’entitats no lucratives que persegueix la qualitat en l’ocupació de les persones amb discapacitat, ha destacat no només l’aprovació pionera de la figura dels centres d’imprescindibilitat social, reclamada pel tercer sector, sinó també el fet que la Llei tingui recorregut a través d’aquesta convocatòria “i no sigui una simple declaració d’intencions”. Ha recordat a més que el 76% de les persones treballadores amb discapacitat i amb majors necessitats de suport estan contractades en centres especials d’ocupació de imprescindibilitat social, l’interès principal dels quals no és l'activitat productiva sinó la inserció laboral de les persones usuàries.