LOGO CAIB
Contingut
11 desembre 2019Conselleria de Salut i Consum

El Banc de Sang i Teixits aplicarà la criopreservació de les plaquetes per allargar-ne la durada NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Banc de Sang i Teixits aplicarà la criopreservació de les plaquetes per allargar-ne la durada

Ja s’ha iniciat el procés per aplicar aquesta tècnica, de manera progressiva, que permetrà allargar la vida útil de les plaquetes de 7 a 90 dies

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha iniciat el procés per poder aplicar la tècnica de criopreservació de les plaquetes, la qual permetrà multiplicar-ne la vida útil. Així ho ha explicat avui el director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), Ismael Gutiérrez, en el marc de la 54a reunió del Patronat de l’entitat, que ha tengut lloc avui matí a Palma, i que ha estat presidida per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

Actualment, les plaquetes aconseguides de les donacions de sang s’emmagatzemen a temperatura ambient, entre 22 °C i 24 °C, en agitació contínua. Aquest procediment, sumat a la tecnologia de reducció de patògens (TRP), ha permès allargar la vida útil de les plaquetes fins a set dies. La criopreservació de concentrats de plaquetes implicarà un allargament de la vida útil d’aquest component (es podran conservar fins a 90 dies) i això permetrà disposar de més reserves i proveir amb major agilitat els hospitals en què hi hagi pacients amb dèficit de plaquetes que necessitin transfusions per prevenir o frenar el sagnat.

En el decurs del Patronat de la FBSTIB també s’ha informat que el febrer de 2020 s’amortitzarà el crèdit hipotecari del centre de donacions de Menorca (al carrer del Pintor Calbó, 71, de Maó). Així mateix, s’ha proposat Guadalupe Pulido, secretària general de la Conselleria de Salut i Consum, com a vicepresidenta del Patronat, i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i el director general de Pressuposts, Joan Ignasi Morey, com a nous patrons de l’organisme.