6 juliol 2022 Presidència

La presidenta Armengol i el conseller Company visiten l’estació científica Jaume Ferrer NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Armengol i el conseller Company visiten l’estació científica Jaume Ferrer

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, han visitat aquest dimecres les instal·lacions de l’estació de recerca Jaume Ferrer, situada a la Mola de Maó. El centre, fruit d’un conveni entre el Govern i l’Institut Espanyol d’Oceanografia, treballa des del 2009 en la investigació del medi marí menorquí i en l’impuls de diverses activitats cientificotècniques.

L’estació de recerca Jaume Ferrer treballa en línies de desenvolupament de les ciències marines, tant aplicades com bàsiques, i el passat mes d’octubre es va signar el conveni que permet allargar les seves actuacions durant quatre anys més, fins al 2026. És el tercer conveni que se signa des de la creació de l’estació i, en aquest cas, el pressupost es va incrementar en un 36 %, per arribar al milió i mig d’euros i amb una aportació del Govern de 816.000 euros.

Aquest increment pressupostari va vinculat a la línia d’acció del Govern d’apostar per sectors estratègics de l’economia de les Illes Balears, com la recerca o la innovació, així com vinculat també al full de ruta definit dins el Pacte de Reactivació, que incorpora nombrosos projectes relacionats amb la ciència per ser finançats amb fons europeus i altres mecanismes d’ajuda nascuts amb la pandèmia.