9 març 2022 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Educació posa en marxa les formacions sobre els nous currículums LOMLOE NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Educació posa en marxa les formacions sobre els nous currículums LOMLOE

\Es faran fins a 40 formacions d’àmbit sobre situacions d’aprenentatge

\L’objectiu es proporcionar als docents guies i recursos per a la practica diària

\Es convocaran edicions per a educació infantil, primària i secundària fins a final de curs

 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional posa en marxa les formacions sobre els nous currículums LOMLOE en resposta a la publicació dels currículums derivats de la Llei Orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació (LOMLOE) i que té implicacions immediates en la pràctica docent. Concretament entraran en funcionament als cursos senars d’infantil, primària i secundària dels centres educatius de tot l’estat a partir del proper curs 2022/2023.

A partir del proper 14 de març i fins al final del curs es convocaran, de manera successiva, 40 formacions d’àmbit sobre situacions d’aprenentatge que, tot i partir dels fonaments normatius i teòrics i de l’experiència docent, tindran un caràcter marcadament pràctic. L’objectiu d’aquestes formacions es proporcionar als docents guies i recursos per a la practica diària, per la qual cosa al llarg de les sessions es treballarà el disseny de situacions d’aprenentatge i la seva concreció en la programació d’aula. 

Està prevista la convocatòria d’edicions diferenciades per al primer cicle d’Educació infantil, segon cicle d’aquesta mateixa etapa, Educació primària i Educació secundària–Batxillerat, a diferents localitats i en diferents formats. Atès el caràcter inicial que tenen, els destinataris seran un màxim de dos docents de cada centre. La inscripció seguirà el procediment habitual a través del portal del personal, on també es podrà trobar la informació específica de cada una de les convocatòries, que s’aniran obrint de manera progressiva.

Aquestes formacions comencen un cop finalitzades les reunions informatives amb els equips directius per donar a conèixer les novetats que presenten els nous currículums.

Tota la informació es troba a la web de la Direcció General de Primera Infància, innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria.