23 desembre 2021 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Educació i Cambra de Comerç visiten una de les empreses que s’acaba d’incorporar a l’FP Dual de les Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Educació i Cambra de Comerç visiten una de les empreses que s’acaba d’incorporar a l’FP Dual de les Balears

\Es tracta d’Antoni Nadal Destil·leries i ja té contractat alumnat d’FP Dual

\La finalitat de la visita és la de conèixer la realitat de l’empresa i el dia a dia dels alumnes d’FP Dual

 

El Director General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, i el vicepresident de la Cambra de Comerç de Mallorca, Josep Lluís Aguiló, han visitat l'empresa Antonio Nadal Destil·leries per conèixer de primera mà l'experiència que s’està fent a l’empresa amb els joves aprenents del programa FP Dual.

Aquesta empresa ha incorporat el curs 2021-2022, per primera vegada, alumnat d’FP Dual de les Balears, concretament, alumnes del Grau Mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques de l'IES Politècnic. L’empresa es dedica al sector dels destil·lats i refrescs i fabrica i comercialitza al voltant de 180 tipus de begudes.

Durant la visita realitzada a les instal·lacions d’aquesta empresa, Baos i Aguiló, acompanyats de l'assessora de la Direcció General, Silvia López, i de la responsable de Formació de la Cambra, Cristina Julià, han pogut conèixer de prop l'experiència de l'alumne de l'IES Politècnic amb contracte de formació, Mario Aguilera. Aquest tipus de contractació suposa una experiència laboral i formativa molt enriquidora ja que des de l'inici dels seus estudis permet a l'alumne estar en contacte amb la realitat laboral.

Antoni Baos, ha assenyalat que "la nova Llei de Formació Professional aposta per una FP Dual intensiva". I ha afegit que "la implicació de les empreses que participen en aquest programa, afavoreix la creació de recursos formatius i millora la qualitat de la formació de l'alumne en el centre de treball, creant un cercle perfecte". A més, ha recordat que "l'FP Dual garanteix la inserció professional dels alumnes que la cursen i amplia la qualitat de la formació gràcies al contacte dels tutors tant del centre acadèmic com de l'empresa"

Biel Angel Morey, director general de l'empresa Antonio Nadal Destil·leries,  ha assenyalat, per la seva banda, que "aquest programa, alhora que permet al jove endinsar-se en el món laboral, és una oportunitat d'inversió en capital humà per a l'empresa".

Finalment, tant el tutor d’FP Dual, Daniel Budria com el cap d'estudis de l'IES Politècnic, Enrique Serra, han coincidit que "els beneficis del programa FP Dual, sobretot per a l'alumne, són molts. Des del principi de la seva formació, l'estudiant coneix la realitat del món professional i pot compartir-la amb el centre, informació que proporciona una reciprocitat de l'aprenentatge també per la nostra part en conèixer l'experiència dels nostres alumnes en les diferents empreses." L'IES Politècnic forma part del programa de Formació Professional Dual des de fa 8 anys.

Aquest curs l’FP Dual ha incorporat 12 noves empreses en Balears

El passat curs 2020/2021 es varen tancar un total de 122 contractes emmarcats en el programa acadèmic i formatiu de l’FP Dual, el que suposa un increment de 12 empreses més per aquest curs 2021/2022. Es tracta de joves que al setembre de 2020 van començar primer d'algun dels 12 cicles que ofereix la modalitat Dual de Formació Professional. Una iniciativa que, malgrat la difícil situació econòmica per la qual passa el teixit empresarial de Mallorca, tant des de la Cambra de Comerç com des de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, es treballa per mantenir i, fins i tot, aconseguir nous objectius.

Cal destacar que, segons assenyala l'estudi promogut per la Direcció General de Formació Professional i la Cambra (coordinat per la Fundació Gadeso) al seu apartat de conclusions, dos terços de l'alumnat que es va titular en FP Dual treballen en el sector laboral relacionat amb el cicle formatiu que van cursar, ja sigui en la mateixa empresa (83,7%) en la qual van desenvolupar la seva formació o en una del mateix àmbit(16,3%).