19 novembre 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Comencen les obres de reforma de la Unitat Bàsica de Salut Sant Llorenç des Cardassar NNota Informativa

Comencen les obres de reforma de la Unitat Bàsica de Salut Sant Llorenç des Cardassar

Es remodelarà tot l'interior i se separarà de l'Escola de Música, que està en el pis superior

Les obres de remodelació de l'actual Unitat Bàsica de Salut Sant Llorenç des Cardassar ja estan en marxa. Es tracta d'una reforma interior completa d'aquest centre, que estava quedant insuficient i obsolet.

L'objectiu del projecte de reforma era, d'una banda, separar els accessos de la unitat bàsica i l'escola de música del municipi (ambdues situades en la planta baixa i superior del mateix edifici) i, per una altra , remodelar la unitat bàsica de salut.

La primera part —que inclou la construcció d'un forjat, una escala exterior i un ascensor— ja ha finalitzat, de manera que l’Escola de Música ja disposa d'un accés independent i separat de la unitat bàsica. El 2 de novembre es va iniciar la segona part de l'obra, que consisteix a reorganitzar i remodelar la unitat bàsica, amb el consegüent tancament definitiu de l'escala interna que unia ambdues estades; així, s'estableixen dos accessos completament independents.

Els 3.513 usuaris de la UBS Sant Llorenç des Cardassar s’han de desplaçar provisionalment als espais modulars situats a l'Escola Nova, en el carrer de la Mare de Déu Trobada, 26 (accedint pel carrer des Xaragall), on podran rebre assistència sanitària fins que finalitzin les obres. L'atenció pediàtrica i obstetricoginecològica s'ofereix en el Centre de Salut Llevant, a Son Servera.

La reforma és fruit de la col·laboració entre el Servei de Salut —que aporta 275.966 €, destinats al projecte i a l'obra — i l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.