21 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Trobada avui de mares i pares migrats de països europeus, al CEIP Son Canals de Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Trobada avui de mares i pares migrats de països europeus, al CEIP Son Canals de Palma

\Tots  participen de programes europeus Erasmus+ adreçats a la població migrada

\El Centre d’Educació per adults (CEPA) Son Canals ha organitzat una Jornada de 5 dies per intercanviar experiències

 

Dins el marc del projecte europeu Erasmus+ “Firs Generation Second Chance” adreçat a la població migrada, el CEPA (Centre d’Educació per adults) Son Canals celebra des del passat dilluns i fins demà, divendres, una Jornada europea a Mallorca. 

Avui, la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha participat de la quarta jornada, on la comitiva formada per 35 mares i pares migrats de 5 països europeus, ha intercanviat experiències al CEIP Son Canals amb alumnat migrat que dona classe de català al CEPA Son Canals de Palma. Tots, als seus països formen part del mateix programa europeu.    

El CEIP ha acollit el primer acte de la trobada d’avui que ha comptat amb un petit concert de violí i un cor dels alumnes de 4rt de primària del centre.

De la Jornada de cinc dies destaca la celebració d’una sessió de socialització i una plenària sobre autoestima i conflictes familiars, competències bàsiques per a pares i mares. A més de  tallers pràctics i motivadors de scarf painting, elaboració de sabons, cuina intercultural. Entre moltes altres activitats.

CEPA Son Canals, pioners en feina comunitària

Des de fa 4 anys aquest CEPA coordina els programes Erasmus +. Concretament els dos projectes adreçats a la població migrada: Citizens First 'Per damunt de tot ciutadanes', centrat en la formació i integració de la dona migrada i la segona fase d'aquest projecte: First Generation Second Chance, centrat en la formació de pares migrats per combatre l'abandonament escolar. 

El CEPA Son Canals se caracteritza per la feina comunitària i fa més d’un dècada que va obrir les portes a la població migrada del barri amb projectes com tallers de costura, hort urbà i ecològic o cursos gratuïts per obtenir la nacionalitat espanyola. L’objectiu del centre a mig termini, és que aquest col·lectiu ingressi desprès als cursos del centre de llengües, especialment de llengua catalana i espanyola i, als diferents estudis. 

Aquest curs el CEPA Son Canals combinarà per primera vegada dos programes Erasmus +, per una banda continuarà amb el projecte: First Generation Second Chance, actualment en marxa i, iniciarà el nou programa centrat en donar competències digitals als pares i mares migrants.