LOGO CAIB
Contingut
20 setembre 2021Presidència

Armengol destaca l’aposta per la innovació de Sant Joan de Déu en la inauguració del nou centre de rehabilitació a Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol destaca l’aposta per la innovació de Sant Joan de Déu en la inauguració del nou centre de rehabilitació a Palma

La presidenta ha agraït la tasca de la institució: “tenim clar que la salut està per damunt de tot”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assistit avui a la inauguració del nou centre de rehabilitació de Sant Joan de Déu, ubicat al carrer de Nuredduna de Palma. Aquest centre substitueix el que fins ara hi havia al carrer del Patronat Obrer i en multiplica l’extensió. A més, incorpora nous serveis, com una consulta de fisioteràpia específica de sòl pelvià.

Armengol ha mostrat el seu agraïment a Sant Joan de Déu “per la seva capacitat per seguir invertint i modernitzant les seves instal·lacions per atendre les persones que ho necessiten”, ha destacat la seva aposta per la innovació i ha recordat que l’any 2019 es va signar un nou conveni perquè continuï formant part de la xarxa hospitalària pública. “Des que vàrem començar a governar, tenim clar que la salut està per damunt de tot i que per tant les inversions són importants, tant en infraestructures com en tecnologia i personal, per tal de poder atendre millor la ciutadania i prevenir també moltes malalties”, ha dit la presidenta, qui ha destacat la feina que du a terme Sant Joan de Déu en aquest sentit.

L'edifici inaugurat avui fa 1.500 metres quadrats, dividits en tres plantes. Inclou 3 gimnasos, 15 boxs per a tractaments individualitzats i 7 consultes, entre altres espais. Pel que fa a l’equipament, disposa d’ultrasons, magnetoteràpia, electroestimulació muscular i altres mètodes de rehabilitació. A més, oferirà altres teràpies com el pilates terapèutic.

Durant els darrers tres anys, el centre de rehabilitació del carrer del Patronat Obrer ha atès, de mitjana anual, més de 4.500 pacients i ha fet més de 7.000 consultes externes, 50.000 sessions de rehabilitació, 110.000 tècniques de rehabilitació i més de 1.700 proves de neurofisiologia.

L’Hospital Sant Joan de Déu està integrat en la xarxa hospitalària pública des de l’any 2013. L’any 2019 va subscriure un nou conveni singular amb el Servei de Salut per potenciar l’atenció als malalts crònics, vigent durant deu anys, prorrogables per deu anys més. Aquest conveni s'emmarca en l’Estratègia de Cronicitat del Govern, amb l’objecte d’oferir una atenció integral enfocada a la recuperació de l'autonomia, especialment en l’atenció de pacients amb dany cerebral o amb malalties cròniques derivades de l’envelliment.

Sant Joan de Déu té un centre a Palma des de l’any 1955 i fa dos anys en va inaugurar un altre a Inca per atendre la població del Raiguer i la serra de Tramuntana.

A l’acte d’avui també hi han estat presents el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el batle de Palma, José Hila; el director gerent dels hospitals Sant Joan de Déu de Palma i Inca, Joan Carulla, i el superior provincial d’Espanya, el germà Amador Fernández.