8 d’agost 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El Parc Nacional de Cabrera acull l’estol d’embarcacions tradicionals amb motiu del 30è aniversari NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Parc Nacional de Cabrera acull l’estol d’embarcacions tradicionals amb motiu del 30è aniversari

Es tracta de 25 naus que han passat el cap de setmana a l’arxipèlag per fer valdre el patrimoni marítim d’època

L’arxipèlag de Cabrera acull, aquest cap de setmana, l’Estol d’embarcacions tradicionals per commemorar el 30è aniversari de la declaració del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera. Es tracta d’una vintena d’embarcacions d’època provinents de França, Catalunya i Comunitat Valenciana que han arribat a Mallorca per tal de fer una jornada de reconeixement a les barques tradicionals i de vela llatina. A la trobada s’hi han sumat també embarcacions de Menorca i Mallorca.

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha rebut als tripulants i ha participat en l’acte d’homenatge celebrat al monument als francesos, aprofitant l’avinentesa de la visita. Mas ha celebrat que «hagin escollit l’entorn de Cabrera com a punt de trobada que posa en valor el patrimoni marítim que ha representat aquesta illa durant centenars d'anys».

L’acte s’emmarca en el conjunt de visites que han realitzat els viatgers arribats dissabte arreu de l’illa per conèixer els valors naturals i culturals de l’arxipèlag. Així, els recorreguts han passat per el far de n’Enciola, la serra de Ses Figueres, el cim de la Bella Miranda i el museu etnogràfic El Celler.

L’estol acull embarcacions que daten del segle passat, com el pesquer Toftevaag (1910), i les embarcacions de vela llatina Sant Elm (1911) i Notre Dame de Consolation (1913) . A més, se sumen embarcacions de les Illes Balears com els llaüts l’Alzina i La Balear, tots dos declarats Bé d’Interès Cultural i l'antiga Debarivi, que cobria el trajecte en la Colònia de Sant Jordi i Cabrera anys enrere.  Al replec també hi seran presents barques provinents de Port Vendrés, al sud de França, com el Porthos i l’Espérance. De València ha arribat el vaixell escola Cervantes. Està previst que l’estol reprengui el rumb durant la tarda de diumenge.

Enllaços per descarregar imatges: https://we.tl/t-mSQA823YIk , https://we.tl/t-zXGmNLOfSk