LOGO CAIB
21 juliol 2021 Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El SOIB incorpora 15,8 milions repartits en conferència sectorial per ampliar enguany les polítiques actives d’ocupació als col·lectius més afectats en el mercat laboral NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El SOIB incorpora 15,8 milions repartits en conferència sectorial per ampliar enguany les polítiques actives d’ocupació als col·lectius més afectats en el mercat laboral

Inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, els fons permetran desenvolupar polítiques publiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears gestionarà 15,8 milions d’euros més adreçats a desplegar polítiques d’ocupació per a 2021, gràcies a la distribució d’un fons a repartir entre totes les comunitats i que s’adreça a desplegar el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), i que s’inclou en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Així ho ha explicat avui el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, després d’haver participat a la conferència sectorial d’ocupació i afers laborals celebrada a Madrid, i a la que hi ha assistit acompanyat del director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou.

L’import de 15,8 milions és el resultat del repartiment d’un total de 687,7 milions per al conjunt de totes les Comunitats. En aquest sentit, el conseller ha indicat que es tracta d’un bon repartiment, ja que les Illes percebran el 2,3% d’aquest fons, un percentatge molt més elevat que el pes del mercat de treball de les Illes Balears en el conjunt d’Espanya.

Aquests 15,8 milions s’afegeixen als 66,4 milions que el SOIB va rebre el mes d’abril a les conferències sectorials de Treball i d’Educació, i que va suposar un increment del 41,8% d’increment en relació a l’exercici anterior. Amb tot, la suma dels dos imports, més de 82 milions, suposa la quantitat més elevada que el Servei d’Ocupació de les Illes Balears ha gestionat mai. El SOIB ve incrementant la captació de més recursos econòmics des de 2015, fins al punt de triplicar el pressupost assignat en aquell exercici (27 milions d’euros) per a polítiques actives d’ocupació.

Les principals actuacions que desenvoluparà el SOIB amb aquesta nova aportació s’adrecen a desplegar polítiques per als col·lectius que més estan patint els efectes de la COVID-19, i les dificultats que presenten per a incorporar-se al mercat laboral. En aquest sentit, els beneficiaris prioritaris per a aquestes polítiques seran els aturats de llarga durada, les dones, els joves i els col·lectius més vulnerables, entre d’altres, que podran acollir-se a nous programes de contractació pública, formació o orientació laboral. També es desenvoluparan accions adreçades a l’Economia Social i a l’emprenedoria.

Un altre aspecte destacat pel conseller és que el Mecanisme de Recuperació i Resiliència impulsat pel SEPE tindrà continuïtat en les properes anualitats (2022 i 2023), per la qual cosa el SOIB podrà treballar en un horitzó de mig termini, amb l’objectiu de dissenyar polítiques d’ocupació inclusives, que permetin sortir de la crisi d’una forma més justa i equilibrada.