LOGO CAIB
Contingut
2 abril 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

Una de les tortugues nascudes a Eivissa el 2019 es recupera a València després d’haver estat capturada per un pesquer NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una de les tortugues nascudes a Eivissa el 2019 es recupera a València després d’haver estat capturada per un pesquer

La revisió que se li ha practicat confirma que l’animal ha sabut desenvolupar-se en el medi natural

Una de les tortugues marines (Caretta caretta) que van néixer a Eivissa l’estiu de 2019 s’està recuperant a l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals de la Mar (ARCA) de la Fundació Oceanogràfic que un pesquer la capturàs i activàs el protocol per rescatar-la. Fins el moment, no s’havia donat cap cas com aquest a l’Estat, el que ha permès comprovar els resultats de la cria en captivitat per a aquesta espècie.

Així, la revisió que se li ha practicat ha permès confirmar que la tortuga, una vegada amollada després d’estar un any en captivitat, s’ha desenvolupat bé en el medi natural. De fet, han constatat que ha engreixat i ha crescut en un moment poc favorable per fer-ho, com és l’hivern. El personal també ha constatat que l’estat extern i de reserves de l’exemplar és molt bo.

Marina, l’exemplar que es troba a l’Oceanogràfic de València, du incorporat un sistema de localització per satèl·lit. El fet que hagi retornat a un centre de recuperació ha permès actualitzar l'aparell, el que allargarà la vida útil del rastreig.

Aquest emissor es va col·locar a aquest exemplar i cinc més, dels 29 que s’amollaren, per poder fer-ne un seguiment a la mar. Sigui com sigui, totes les tortugues que van retornar a la mar l’octubre duen incorporat un microxip, el que permet saber la informació de cada exemplar.

La incorporació del GPS permetrà seguir el recorregut de l’exemplar i saber-ne el comportament una vegada torni a la mar. Cal recordar que, a més de Marina, quatre tortugues més encara conserven el dispositiu i es pot saber la seva localització a través de la web https://eucrante.org/siguiendo-tortugas/illes-balears.