LOGO CAIB
15 febrer 2021 Conselleria d'Afers Socials i Esports

CONSELL DE GOVERN: EL CONSELL DE GOVERN AUTORITZA L’INICI DE LA LICITACIÓ DE LES OBRES DE LA FUTURA RESIDÈNCIA DE LA CASERNA DE SANTIAGO DE MAÓ CConsell de Govern

Foto de noticia

CONSELL DE GOVERN: EL CONSELL DE GOVERN AUTORITZA L’INICI DE LA LICITACIÓ DE LES OBRES DE LA FUTURA RESIDÈNCIA DE LA CASERNA DE SANTIAGO DE MAÓ

\ Les empreses tindran 35 dies per presentar les ofertes des del moment en què es publiqui el concurs en el DOUE

\ La guanyadora haurà d’executar les obres, pressupostades en 10,3 milions d’euros, en un termini de 18 mesos


El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria d’Afers Socials i Esports a iniciar el procés de licitació de les obres de la futura residència de la Caserna de Santiago de Maó, que tindrà 120 places per a persones grans amb dependència. Les obres estan pressupostades en 10.374.954 €.

Després del pas fet avui, el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears ja disposa de totes les autoritzacions per poder publicar les bases del concurs en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), ja que el volum d’aquesta residència exigeix que el concurs sigui obert a tots els països de la UE.

En aquest cas, les empreses constructores que hi vulguin concursar tenen 35 dies per presentar les seves ofertes. Es preveu que l’empresa guanyadora tindrà un termini de 18 mesos per executar les obres.

S’ha de recordar que, a diferència d’altres projectes, l’Ajuntament de Maó no va haver d’emetre la llicència corresponent perquè l’obra es va declarar d’interès autonòmic i es simplificaren els procediments administratius.

El cost total del projecte és de 10.374.954 € i es divideix de la manera següent: 229.110 € per a les demolicions prèvies, 9.255.085 € per a la construcció de la residència i 890.758 € per a l’estructura de l’aparcament.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports assumeix el 90,31 % del pressupost a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, concretament 9.369.640 €. A aquesta xifra s’hi han de sumar 586.242 € més per finançar la redacció dels projectes i les direccions d’obres.

L’Ajuntament de Maó aportarà el 5,83 % del cost, 605.313 €, i el Consell Insular de Menorca, el 3,86 %, 400.000 €.

El solar, amb forma trapezoidal, es troba delimitat al nord pel carrer de Pere Ballester i altres edificacions de l’antiga Caserna de Santiago, a l’est per l’avinguda de Josep Anselm Clavé, al sud per l’avinguda de la Mediterrània, i a l’oest pel carrer de Gumersind Gomila. Té una superfície de 6.876 m².

L’edifici de la futura residència té una superfície construïda de 6.803,05 m², repartits en planta baixa, dues plantes pis i aparcament de servei. A més, es preveuen 2.711,84 m² que podran ser utilitzats en un futur per a aparcament municipal.