22 juliol 2020 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: La convocatòria d’ajuts per al reinici o manteniment de l’activitat autònoma per combatre els efectes de la COVID19 es completa amb 10.000 sol·licituds NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: La convocatòria d’ajuts per al reinici o manteniment de l’activitat autònoma per combatre els efectes de la COVID19 es completa amb 10.000 sol·licituds

La reserva de torns per demanar cita per al tràmit telemàtic es tanca en menys d’una hora i reobrirà una vegada s’hagi revisat les peticions, per garantir el repartiment territorial

Un total de 10.000 persones autònomes han sol·licitat telemàticament poder accedir a la convocatòria que el Govern de les Illes Balears ha obert per ajudar al reinici o manteniment de l’activitat autònoma i minimitzar així els efectes de la COVID-19. Avui matí s’ha obert el registre per demanar cita prèvia al tràmit telemàtic, i en menys d’una hora ja s’havia completat l’assignació prevista a la convocatòria.

No obstant, des de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, s’informa que aquesta reserva telemàtica reobrirà properament, una vegada revisades totes les peticions, per garantir que totes les illes i tots els municipis puguin beneficar-se per igual en funció del repartiment territorial establert a la convocatòria. Per Illes, aquest repartiment és:

  • Mallorca: 76,8%
  • Menorca: 8,1
  • Eivissa: 14,0%
  • Formentera: 1,1%

La reobertura del portal serà informada a través de la web de la Direcció General.

Per primera vegada s’ha establert un sistema telemàtic de reserva de torn per garantir el tràmit digital dels beneficiaris i poder cursar les sol·licituds amb més celeritat, contribuint així a la simplificació i l’agilització administratives.

El portal telemàtic s’ha fet en col·laboració de la Direcció General de Modernització i Administració Digital de la Consellera d’Administracions Públiques i Modernització, i ha funcionat segons els paràmetres plantejats inicialment, tal i com s’informava a la convocatòria. En aquest sentit, s’ha creat una aplicació web específica, amb 6 servidors dedicats per evitar caigudes de sistema.

Èxit de participació entre institucions

La convocatòria d’ajuts per ajudar a reprendre o mantenir el treball autònom té un pressupost estimat d’uns 15 milions d’euros, dels quals 8 milions han estat aportats pel Govern, uns 3,1 milions, pels Consells insulars de Mallorca (2 milions), Menorca (500.000 euros), Eivissa (400.000 euros) i Formentera (250.000 euros), a més d’aportacions de 24 municipis que han volgut participar-hi, ampliant així l’import total a cada territori.

Els municipis que han realitzat aportacions per als autònoms són: Alcúdia, Calvià, Inca, Eivissa, Manacor, Marratxí, Esporles, Banyalbufar, Costitx, Campos, Andratx, Mancor de la Vall, Llubí, Montuïri, Pollença, Sencelles, Campanet, Son Servera, Sant Josep de la Talaia, Algaida, Santa Maria del Camí, Sa Pobla, Porreres i Santanyí. En el cas de Menorca i Formentera, la distribució territorial es fa amb les aportacions dels respectius consells insulars.

L’import dels ajuts oscil·la en funció de si les persones autònomes tenen o no persones treballadores contractades a càrrec seu: en cas de no tenir-ne, l’ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros; i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. A més, es tracta d’un ajut compatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat del Govern central i amb haver fet un ERTO.