LOGO CAIB
Contingut
27 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Districte07800 rebrà a partir de juny assessorament de la Fundació Bit per a la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia a Eivissa mitjançant el programa Emprenbit NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Districte07800 rebrà a partir de juny assessorament de la Fundació Bit per a la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia a Eivissa mitjançant el programa Emprenbit

El conveni entre la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la Direcció General d'Innovació, i l'Ajuntament d'Eivissa, contempla pròximament disposar d'un espai físic per allotjar aquest servei. De moment aquesta iniciativa es desenvoluparà a través de canals en línia

El projecte Districte07800 per digitalitzar l’ecosistema productiu i comercial d'Eivissa, impulsat per l'Ajuntament d'Eivissa amb la col·laboració de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius a través de la Direcció General d'Innovació, rebrà a partir del mes de juny l'assessorament de la Fundació Bit per a la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia a Eivissa mitjançant el programa Emprenbit. 

D'aquesta manera, l'equip EmprenBit del departament d’Innovació de la Fundació Bit, posa a disposició dels emprenedors eivissencs tota la seva experiència de més de 15 i els seus recursos d'assessorament. 

La directora general d’Innovació, Núria Riera, ha destacat la importància de donar resposta al teixit empresarial d’Eivissa i Formentera mitjançant aquest tipus d'iniciatives de suport a la innovació tecnològica, especialment dirigida a  empreses intensives en coneixement i d’alta tecnologia; que son els que poden servir de palanca a la resta de sectors en la digitalització i la innovació, eines imprescindibles en la competitivitat empresarial.  

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Modernització de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, ha valorat “molt positivament” que la iniciativa EmprenBit arribi a les empreses d'Eivissa i les ajudi a prendre decisions per a ser més competitives des del seu inici. 

Morrás ha assenyalat que “la cooperació institucional és fonamental per avançar en l'emprenedoria, així com comptar amb la col·laboració de la Direcció General d'Innovació i la Fundació Bit, perquè és important que l’assessorament i coneixement d'EmprenBit arribi a empreses del municipi”. Aixì mateix ha destacat que “aquest acompanyament que Emprenbit fa a les empreses d'Eivissa pot ajudar a les empreses d’illa a objectivar situacions empresarials que es poden trobar al llarg del seu desenvolupament emprenedor”. 

El conveni signat entre la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la  Direcció General d’Innovació, i l’Ajuntament d’Eivissa, contempla properament disposar d’un espai físic que pugui allotjar el servei. Per al moment aquest s'oferirà a través dels canals en línia: xarxes socials (Twitter @EmprenBit), correu electrònic i videoconferència. 

Amb tot plegat, es pretén aconseguir un entorn de qualitat per afavorir la creació d’empreses innovadores i la consolidació d'empreses basades en el coneixement i la tecnologia. 

Els recursos que farà servir la Fundació Bit per convertir les idees en negocis d’èxit es basen en quatre aspectes clau: la validació del model de negoci, l'accés a finançament, la formació en temàtiques específiques i el networking.  

Més sobre Districte07800 

L’espai  Districte07800 (www.districte07800.cat),  obert a totes les activitats relacionades amb la generació del coneixement i la informació, està destinat a totes les iniciatives de creació, producció i/o distribució de béns i serveis creatius i la seva integració a altres sectors. La pàgina web compta amb un directori on es poden inscriure totes aquelles empreses relacionades amb l’àmbit tecnològic i creatiu. 

Així mateix, el districte07800 té un Campus on ofereix, de moment, una vintena de cursos, tallers i webinaris gratuïts d’una àmplia temàtica que permetran a les persones interessades actualitzar el seu coneixement general. També es dóna la possibilitat a qui vulgui compartir coneixements d’impartir els seus propis cursos en aquest espai. 

Més sobre EmprenBit  

Durant 2019, la Fundació Bit ha avaluat un total de 65 sol·licituds d’incubació, de les quals se n’han aprovat 17, amb un 26 % d’idoneïtat. Encara que la conjuntura econòmica ha provocat una demanda menor de sol·licituds respecte de l’any 2018, el nombre de projectes incubats ha augmentat perquè presenten una qualitat millor. Actualment, el servei EmprenBit de la Fundació Bit assessora 15 projectes que ocupen 95 persones.