LOGO CAIB
Contingut
4 abril 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 778 casos positius actius de Sars-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 778 casos positius actius de Sars-CoV-2

Els casos curats suposen el 54 % del total de casos actius

A les Illes Balears hi ha 778 casos positius actius de Sars-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 35 manco que ahir. D’altra banda, 422 persones s’han curat, la qual cosa implica, 47 més que la darrera jornada, un 12’5 % més. Cal destacar que els casos curats suposen el 54 % del total de casos actius.

Així mateix, s’ha confirmat la mort de dues persones més i el total acumulat és de 71 morts. Fins ara, s’han registrat 1.271 casos acumulats, 14 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 1,1 %.  

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 519 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 514, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 16 persones hospitalitzades (9 a l’UCI). També hi ha 39 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 57 les persones hospitalitzades (16 a l’UCI). Altres 34 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 196 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius. Un total de 414 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores, 8 usuaris han resultat positius en coronavirus després de les proves PCR. Provenen de les residències  Bonanova (1), Domusvi Costa d’en Blanes (1) Oasis (5) i Can Blai (1), on ja s’havien detectat altres casos amb anterioritat. Així mateix, 9 treballadors també han resultat positius (8 a Oasis i 1 a residència Ciutadella). 

En total, s’han detectat 175 casos de coronavirus a residències de gent gran de les Illes Balears i d’aquests 13 persones han mort, després que s’hagi notificat que 5 de les persones mortes els darrers dies, tot i haver mort a centres hospitalaris, provenien de residències.

Pel que fa a residències i centres per a persones amb discapacitat, en les darreres hores s’ha notificat un cas nou a la residencia Mater Palma. Per tant, continuen positius per coronavirus 40 casos (39 usuaris i un treballador).

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina webcoronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

 

Documents adjunts: