6 març 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 70 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 70 %

Totes les unitats de demanda de l’arxipèlag mantenen l’escenari de normalitat

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de febrer, s’incrementa dos punts i se situa en el 70 % de mitjana. Mallorca (71 %) experimenta un ascens del 2 % respecte del mes anterior, mentre que Eivissa (56 %) creix un punt respecte del febrer. Menorca (66 %) manté el mateix percentatge, mentre que Formentera (55 %) cau tres punts.

El mes de febrer totes les unitats de demanda (UD) es trobaven en escenari de normalitat. Per tant, la situació és igual que la del gener, atès que totes les UD fa tres mesos que es troben en normalitat.

Les dades de precipitació de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que aquest febrer ha estat extremament sec a les Illes Balears (1 %) amb petites variacions a cada illa: a Eivissa, molt sec (0 %); a Mallorca, extremament sec (1 %), i a Menorca, també extremament sec (2 %).

Els percentatges interanuals quant a precipitació són deficitaris: Menorca (96 %), Pitiüses (92 %) i Mallorca (98 %). En l’àmbit de les Illes Balears, l’interanual és el 97 %.

Les escasses pluges de febrer no han permès que els nivells es mantinguessin tan alts com al gener, i s’ha observat una baixada important a Tramuntana. Així i tot, gràcies a les escasses extraccions, els aqüífers mantenen una situació òptima. Atès que per al canvi d’escenari han de passar tres mesos en una situació determinada, els propers canvis d’escenaris no tindran lloc fins d’aquí a tres mesos com a mínim.