17 febrer 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Una escola nova a Campos amb tres plantes, amplis patis i respectuosa amb el patrimoni local NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una escola nova a Campos amb tres plantes, amplis patis i respectuosa amb el patrimoni local

Educació s’ha reunit avui amb representants de l’Ajuntament de Campos i de la comunitat educativa del CEIP Joan Veny i Clar per presentar-los la situació actual del projecte del nou CEIP després de les modificacions realitzades a la proposta inicial. A la reunió han assistit el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la batlessa de Campos, Francisca Porquer.

El centre, que comptarà en 6 aules d’educació infantil i 12 per a educació primària s’estructura en tres plantes i suposarà una inversió aproximada de 4’6 milions d’euros.

L’arquitecte responsable del projecte, Ivan de la Fuente,  ha explicat la complexitat del projecte ja que el solar compta amb uns elements patrimonials que s’han de respectar, com una casa tradicional i un molí. A més, després de la primera reunió sobre la proposta, varen sorgir aportacions de la comunitat educativa que s’han incorporat al projecte. El resultat ha estat una distribució nova, reubicant el gimnàs, de manera que tot el conjunt queda més integrat, afavorint la comunicació fluida entre els espais i ampliant les zones de patis i de lleure. L’arquitecte ha recordat que el centre es construirà amb els paràmetres de sostenibilitat ecoambiental que marca la normativa de l’IBISEC i a més, comptarà amb parets mòbils que permetin el reagrupament de les aules segons les necessitats pedagògiques del centre. Finalment, ha explicat que tot i que l’escola està pensada per acollir 450 alumnes, el projecte permet la possibilitat de futures ampliacions.

El projecte bàsic es lliurarà a l’ajuntament en els propers dies per poder iniciar el procés de supervisió, al mateix temps que l’IBISEC ja està treballant en el projecte executiu.

La previsió que maneja l’IBISEC és que el mes de juny es pugui demanar la llicència a l’Ajuntament i abans de finals d’any, iniciar les obres.