8 gener 2020 <10aL>Presidenta

Comencen les obres de la promoció de 19 habitatges al carrer Xarch d’Eivissa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Comencen les obres de la promoció de 19 habitatges al carrer Xarch d’Eivissa

En aquests moments el Govern té en marxa tres promocions d’HPO a l’illa que sumen 86 nous habitatges i una inversió de 13 milions d’euros


"Per avançar en la protecció del dret a l'habitatge i abaixar els preus del lloguer és molt important construir més habitatge públic. Per a això és fonamental que col·laborem totes les institucions, com hem fet a la ciutat d'Eivissa, on la feina conjunta ha permès que ja estiguin en construcció gairebé 100 nous habitatges públics". La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; el president del Consell d'Eivissa, Vicente Marí, i el batle d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha fet aquestes declaracions avui matí a Eivissa, on han posat la primera pedra de les obres per construir 19 habitatges públics al carrer Xarch.

Aquesta promoció se suma als 67 habitatges de protecció oficial (HPO) que actualment ja es troben en construcció a  Eivissa, concretament dues promocions més a la Platja d'en Bossa (43 HPO ubicats al carrer Teresa León a l'avinguda Pere Matutes). El pressupost de la promoció que avui s'ha iniciat al carrer Xarch és de 2,8 milions d'euros.

Armengol ha lamentat la manca de política d'habitatge durant molts anys i ha apuntat que va començar el 2015 amb l'entrada del nou Govern. "El 2015 no hi havia cap projecte per construir nous habitatges públics. Ara tenim una Llei d'habitatge valenta, hem multiplicat els ajuts al lloguer i estam construint més de 500 habitatges públics a totes les illes".

La titular de l'executiu ha volgut agrair de forma especial al batle d'Eivissa i al seu equip de Govern "el compromís i la voluntat política que han mostrat per poder fer realitat les promocions d'habitatge públic al municipi" a solars cedits per l'Ajuntament. "Eivissa és una lliçó per a altres institucions. Un exemple del que podem aconseguir quan totes les administracions treballam unides. Convid a totes les institucions a sumar-s’hi i a fer de l'habitatge una prioritat", ha afegit la presidenta.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha destacat que “començàvem de 0 la passada legislatura i, malgrat les grans dificultats que ens hem trobat, avui podem donar el tret de sortida a la construcció d'aquesta nova promoció. Aquest 2020 hi haurà en construcció 505 habitatges (i 71 en licitació d'obres) repartits als diferents municipis de les Illes Balears. A Eivissa, concretament, són 86 HPO repartits en 3 promocions, que sumen una inversió total de 13 milions del Govern de les Illes Balears (2,8 milions per a les del carrer Xarch i 4 i 6,2 milions per a les promocions de Platja de’n Bossa)", ha explicat el conseller.

"El nostre compromís és ferm: construirem habitatge públic a tot aquell sòl que se cedeixi. A Eivissa una de les grans dificultats que hem tingut és la manca de sòl per construir", ha assegurat el conseller. Per això, és important la col·laboració institucional i l'esforç que ha fet l'Ajuntament de Vila cedint els solars per a la construcció de les obres que avui comencen i de les que estan ja en marxa.

A aquests HPO també s’hi han de sumar els 11 de la barriada de sa Penya, que executa el Consorci Vila Patrimoni i que estan finançades pel Govern, el Consell i l’Ajuntament.

Característiques de la promoció del carrer Xarch

Aquesta promoció constarà d'un total de 19 HPO. D'aquests, 5 habitatges seran de 3 dormitoris (85 metres quadrats) i 7 habitatges de dos dormitoris (70 metres quadrats). D'aquests 7 habitatges, 2 estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, hi haurà 7 pisos d'un dormitori (d'entre 40 i 45 metres quadrats) i 19 aparcaments. Com la majoria de promocions que es contrueixen a través de l'IBAVI, aquesta és una promoció d'habitatges sostenibles. S'han utilitzat materials reciclats i funcionen per norma general amb energies renovables, com en aquest cas, en què l'aigua calenta està produïda amb energies renovables i l'aïllament dels habitatges és a través de posidònia oceànica seca i cotó reciclat. Aquesta aposta per construir habitatges sostenibles s'emmarca dins els objectius de l'Agenda Balear 2030.