2 gener 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les fuites d’aigua de la xarxa en alta de Mallorca es redueixen un 4 % en un any NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

Les fuites d’aigua de la xarxa en alta de Mallorca es redueixen un 4 % en un any

Medi Ambient va imposar, per primera vegada el 2019, inversions mínimes de manteniment a l’adjudicatària

El rendiment de la xarxa d’abastiment en alta de Mallorca ha arribat al 95 % a final de 2019. D’aquesta manera, en només un any, s’han pogut reduir les fuites a gairebé la meitat. El desembre de 2018 el rendiment era del 91 %.

Aquesta millora ha estat possible gràcies, sobretot, a la reducció de fuites localitzades en equips existents de la instal·lació, com ventoses i desguassos, a la substitució de cabalímetres la lectura dels quals tenia una major desviació per mor del deteriorament al llarg dels anys i la reparació d’alguna fuita en les conduccions de la xarxa.

La reducció de les fuites coincideix amb el primer any de vigència del nou contracte d’explotació, manteniment i conservació de les instal·lacions d’abastament d’aigua en alta de Mallorca en el qual, per primera vegada, s’ha imposat a l’adjudicatària unes xifres mínimes d’inversió de millora de les instal·lacions i els equips.

El contracte té una durada de cinc anys i es va adjudicar per un import de 10.311.617,66 €, IVA exclòs, el gener de 2019. D’aquests doblers, 6.860.401,20 € es destinen a inversions de millora de les instal·lacions i els equips.

El contracte inclou els serveis d’explotació, manteniment, conservació, obres de millora i operació de les instal·lacions d’aigua potable de sa Costera, l’aqüífer de s’Estremera, l’artèria de Ponent i Marratxí, Son Pacs, sa Marineta i les instal·lacions annexes, de manera que s’asseguri el funcionament normal i es compleixin els objectius de qualitat d’abastament d’aigua.