18 desembre 2019 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

El Nadal, protagonista dels tallers de la III Jornada Saludable del Servei de Rehabilitació de l'Hospital Joan March NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Nadal, protagonista dels tallers de la III Jornada Saludable del Servei de Rehabilitació de l'Hospital Joan March

Aquesta jornada pretén mostrar els beneficis que aporten les activitats i els tractaments que s'apliquen de manera habitual en el Servei de Rehabilitació

El Servei de Rehabilitació de l'Hospital Joan March ha duit a terme aquest dimecres la III Jornada Saludable, amb la qual es pretén mostrar a pacients, familiars i professionals d'altres serveis els diferents beneficis que aporten les activitats terapèutiques i els tractaments que s’apliquen de manera habitual, però amb un enfocament nadalenc.

Els tallers han englobat activitats com la fabricació d'articles de decoració nadalenca, l'elaboració de receptes de cuina, la creació d’instruments artesanals i l’aprenentatge de coreografies de ball en grup.

Aquests tallers tenen per objectiu millorar la qualitat de vida dels participants; mantenir i millorar l’amplitud articular de manera que permeti fer les activitats de la vida diària; reequilibrar el to muscular i estimular la circulació sanguínia; fomentar la participació social, l’equilibri ocupacional, l’oci i el temps lliure; recuperar o mantenir funcions cognitives (memòria, atenció, càlcul…), i reforçar la coordinació de moviments i reeducar els patrons de marxa.

Enguany s’ha comptat amb la col·laboració del servei de cuina i d’un familiar d’un pacient, els quals han contribuït a fer el matí més dolç amb bunyols i torró artesanal per a tots els assistents.

El Servei de Rehabilitació de l'Hospital Joan March està format per cinc fisioterapeutes, un terapeuta ocupacional, tres auxiliars, dos zeladors i una auxiliar administrativa.

Fins al mes de desembre, ha aplicat una mitjana de 3.700 tractaments al mes —la qual cosa implica uns 185 tractaments al dia— entre pacients ingressats i en règim ambulatori. En el mateix període, s’han fet 842 consultes mèdiques entre primeres i segones visites, i 6.470 sessions de tractament de teràpia ocupacional.