28 novembre 2019 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Comença el Seminari INTO, que cerca implantar l'economia circular en el sector turístic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Comença el Seminari INTO, que cerca implantar l'economia circular en el sector turístic

La secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística ha inaugurat les jornades

El matí d'aquest dijous ha començat l'edició d'enguany del Seminari INTO. Seran dos dies de sessions celebrats al Parc Bit. Enguany s'aborda la temàtica de l'economia circular i com introduir-la en el sector turístic. Una temàtica que es presenta com una necessitat per respondre als reptes de la sostenibilitat ambiental als quals ens afrontam en el món global i que són particularment evidents a l'arxipèlag. El Seminari té com a objectius impulsar la innovació i fomentar la competitivitat i el creixement de la cadena de valor de la indústria turística.

La sessió inaugural ha anat a càrrec d'Agustina Vilaret, secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Linguística; Pep Lluís Pons, director general de Política Universitària i Recerca, i Álvaro Medina, gerent de la Fundació Bit. Vilaret ha incidit en què "el turisme no ha de quedar fora de la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social sinó que ha d'aspirar a ser una indústria moderna i referent". Per la seva banda, Pons ha destacat la transferència del coneixement i que "les reflexions del seminari puguin arribar a les empreses". La primera sessió del Seminari INTO l'ha oferit el doctor Daniel Christian Wahl. El consultor i educador ha explicat la seva proposta de fer del turisme un sector regeneratiu i ha parlat de la necessària transformació del model a les Illes Balears. 

Durant els dos dies també es durà a terme un brokerage event o encontre empresarial. Mitjançant reunions bilaterals es volen propiciar oportunitats de negoci i sinergies en el marc de la xarxa Europe Enterprise Network. Hi ha 25 encontres internacionals programats i 20 empreses implicades del sector turístic. Hi són presents, per exemple, empresaris del món de l'hosteleria o proveïdors d'experiències turístiques i també de sectors com les energies renovables, la responsabilitat social corporativa o el màrqueting verd.

Podeu trobar més informació a https://www.visitinnovation.com/2019/