23 d’agost 2019 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Consell de Govern: APROVADA LA CREACIÓ PROVISIONAL DE L’ESCOLETA DES CAMÍ VELL DE FORMENTERA CConsell de Govern

Consell de Govern: APROVADA LA CREACIÓ PROVISIONAL DE L’ESCOLETA DES CAMÍ VELL DE FORMENTERA

\ L’autorització caducarà en el moment en què entri en servei la nova escoleta de Sant Ferran
\ Es tracta d’una escola infantil de primer cicle incompleta amb dues unitats per a un total de trenta places escolars


Avui el Consell de Govern ha aprovat crear de forma provisional l’escola infantil de primer cicle incompleta Escoleta des Camí Vell, de la qual és titular el Consell Insular de Formentera. L’autorització d’aquest centre caducarà en el moment en què entri en servei la nova escoleta de Sant Ferran.

El centre ha rebut l’autorització per a dues unitats distribuïdes de la manera següent:

— D’un a dos anys: una unitat amb un màxim de dotze places escolars.
— De dos a tres anys: una unitat amb un màxim de divuit places escolars.

L’any 2015 el Consell Insular de Formentera va obrir aquest centre en un espai adaptat per donar resposta a la demanda d’escolarització de l’illa i va iniciar els tràmits per obtenir l’autorització com a centre d’educació infantil de primer cicle. Una vegada comprovat que es compleixen els requisits establerts per la normativa de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, el centre ubicat al camí Vell serà autoritzat i reconegut com a escoleta i, per tant, podrà accedir als ajuts que s’atorguen en aquest nivell educatiu per unitat i també per al servei de menjador.

L’objectiu és atendre la demanda existent de places educatives de primer cicle a Formentera fins que no es posi en funcionament la nova escoleta de Sant Ferran.

Un nou centre per a 450 alumnes d’educació infantil i primària i una escoleta

El proper mes de setembre es posarà la primera pedra del nou CEIP de Sant Ferran i de la nova escoleta. S’ha previst que les obres, que suposaran una inversió total de 6,9 milions d’euros, tenguin un termini d’execució de catorze mesos, una vegada iniciada la construcció.

El projecte del nou col·legi i de l’escoleta preveu un centre de dues línies amb sis unitats per a educació infantil (de tres a sis anys) i dotze unitats per a educació primària (de sis a dotze anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubicarà en una parcel·la d’11.037 m2 situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal, que tindrà dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (de zero a tres anys).

El centre d’educació infantil i primària (6+12) suposarà una inversió de 5.810.100,06 €, que assumirà la Conselleria d’Educació i Universitat, mentre que a l’escola d’educació infantil municipal s’hi invertiran 1.090.345,31 €, inversió que anirà a càrrec del Consell Insular de Formentera. Actualment, el CEIP de Sant Ferran té 284 alumnes i es troba ubicat en un solar que no permet ampliar la infraestructura. Per això es va elaborar un projecte de nou centre, qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 de la Conselleria.

Aquesta actuació, per un valor total de 6,9 milions d’euros, és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per al conjunt de les Illes Balears per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Illes Balears.

Per dur endavant el projecte, s’ha sol·licitat el cofinançament d’aquesta actuació amb recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins el programa operatiu FEDER/ESE 2014-2020.