2 d’agost 2019 Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització

La Direcció General d’Emergències i Interior recomana l’ús de l’app My112 en la marxa Des Güell a Lluc a peu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Direcció General d’Emergències i Interior recomana l’ús de l’app My112 en la marxa Des Güell a Lluc a peu

Aquesta aplicació gratuïta de l’112 permet una localització més ràpida en cas d’emergència

La Direcció General d’Emergències i Interior i el Servei d’Emergències 112 (SEIB112) recomanen a tots els participants a la 45 edició de la marxa Des Güell a Lluc a peu de demà la utilització de l’aplicació per a telèfons mòbils My112 (disponible per Android i iOS).

Aquesta aplicació permet a una persona en situació d’emergència comunicar-se directament amb el Centre d’Emergències 112 i enviar les coordenades GPS del lloc on es troba, per la qual cosa podrà ser localitzada més fàcilment i ser atesa amb major rapidesa.

En cas d'accident o d’extraviament només cal prémer l'aplicació i el botó d'emergència. Si el telèfon té activat el GPS, aquest envia automàticament les coordenades a l’112.

Així mateix, des del Servei d’Emergències de les Illes Balears recomanen seguir aquests consells per evitar lesions durant la marxa:

  • Una o dues hores abans de la marxa realitzar un lleuger massatge en els peus amb una crema hidratant o vaselina.
  • Uns minuts abans de sortir realitzar exercicis d’estiraments de les cames
  • Utilitzar sabatilles esportives, de sola flexible i gruixuda.
  • Vestir calçons curts i roba lleugera i fresca.
  • Dur una ronyonera o motxilla petita (ben subjecta a la cintura o espatlla, evitant desplaçaments incòmodes per caminar). A la motxilla hi durem: 1 litre d'aigua, 1 litre de beguda isotònica, 1 parell de calcetins de recanvi, 1 plàtan, 100 grams de fruits secs, glucosa (pastilles) i tiretes.
  • Reposar aigua en les zones d’avituallament, de manera que arribem a beure un total de 5 litres aproximats d'aigua durant tot el trajecte (1 litre cada dues hores de marxa).
  • A l’arribada serà convenient tombar-se i mantenir les cames aixecades a 30 o 40 cm durant dos minuts.