26 juliol 2019 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Consell de Govern: MATEU MALONDRA ÉS EL NOU DIRECTOR DE L’INSTITUT D’ESTUDIS BALEÀRICS I VICENT TORRES SERÀ EL DIRECTOR ADJUNT DE L’AETIB CConsell de Govern

Consell de Govern: MATEU MALONDRA ÉS EL NOU DIRECTOR DE L’INSTITUT D’ESTUDIS BALEÀRICS I VICENT TORRES SERÀ EL DIRECTOR ADJUNT DE L’AETIB

\ El Consell de Govern ha nomenat Yolanda Garví nova directora general de Coordinació

\ Maria Magdalena Pons Esteva serà la nova directora general de Territori i Paisatge

Avui el Consell de Govern s’ha donat per assabentat del nomenament del compositor i gestor Mateu Malondra com a nou director de l’Institut d’Estudis Baleàrics i també del nomenament de Vicent Torres com a director adjunt de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

Així mateix, també s’han nomenat dues noves directores generals. D’una banda, a la Conselleria de Presidència Cultura i Igualtat, Yolanda Garví serà la directora general de Coordinació, i, de l’altra, a la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Maria Magdalena Pons ocuparà el càrrec de directora general de Territori i Paisatge.

Detall dels currículums dels nous alts càrrecs:

Mateu Malondra Flaquer (Palma, 1977), director de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB)

Compositor i professor associat del Conservatori de Música de les Illes Balears, té una àmplia experiència en la gestió i la formació en l’àmbit de la música. És el president i membre fundador de l’associació Placa Base, director artístic de l’agrupació Placa Base Col·lectiu Instrumental, director i coordinador del Festival ME_MMIX i membre fundador de la xarxa de festivals i associacions ZeNet. En docència, a més d’impartir classes al conservatori, ha estat el director acadèmic de l’escola municipal de música de Calvià (2017-2019) i professor de guitarra clàssica tant en aquest centre com a l’escola municipal de música d’Artà. També té una llarga trajectòria com a compositor i ha actuat en sales i festivals d’arreu del món, com el Caire, Maastricht, Nova York, Barcelona o Berlín i ha duit a terme diversos enregistraments de la seva obra. Les seves obres han estat interpretades en països com Egipte, Islàndia, el Japó, Mèxic o els Estats Units.


Vicent Torres Ferrer (Eivissa, 1961), director adjunt de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB)

Ha desenvolupat la major part de la seva carrera en el sector turístic de les Illes Balears, tant en el sector privat com en el públic. Al llarg de tota la seva trajectòria ha tingut contacte directe amb els principals operadors turístics i ha estat el seu representant a Eivissa. Des de 1995 és funcionari al Consell Insular d’Eivissa i s’ha dedicat a assumptes d’ordenació turística i ha estat secretari de la Mesa del Turisme. En la passada legislatura va ser el director insular de Turisme d’Eivissa. Parla sis idiomes i té formació en turisme, protocol i organització d’esdeveniments.


Yolanda Garví Blázquez (Palma, 1970), directora general de Coordinació

Arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid (Universitat Politècnica de Madrid), en l’especialitat d’Estructures d’Edificació, especialista en Urbanisme i Ordenació del Territori per la UIB, i en diferents branques de l’urbanisme per les universitats Politècnica de Catalunya i Pompeu Fabra de Barcelona, és funcionària de carrera del cos facultatiu superior de l’Administració autonòmica. A més, té formació de diferents cursos relatius a la direcció d’equips i la gestió de projectes en l’Administració pública. Ha dirigit i projectat, entre d’altres, la reforma integral de l’antic edifici del sector naval (actual seu de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat) i ha codirigit la reforma integral de l’Hospital Militar. En els darrers anys, entre d'altres projectes, ha dirigit la demolició i restauració de l'entorn dels apartaments il·legals de Ses Covetes i l'obertura al públic dels jardins de Marivent. A més, va dur a terme la coordinació tècnica de la inspecció i els ajuts als habitatges i altres immobles afectats per la torrentada del passat mes d'octubre al Llevant de Mallorca. Fou gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma (2007-2008), en què també va ser regidora d’Urbanisme fins a l’any 2011. Des de 2012, és la representant de la Comunitat Autònoma al Ministeri de Foment, com a membre de la SACE (Subcomissió Administrativa per a la Qualitat de l’Edificació) i de la CICE (Comissió Interadministrativa per a la Qualitat de l’Edificació).


Magdalena Pons Esteva (Binissalem, 1983), directora general de Territori i Paisatge

Llicenciada en Geografia per la Universitat de les Illes Balears i llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya, té estudis de postgrau relacionats amb els camps de l’avaluació d’impacte ambiental i de l’urbanisme. Durant catorze anys i fins a l’actualitat, ha treballat a l’empresa privada Gabinet d’Anàlisi Ambiental i Territorial, SL, dedicada a la consultoria urbanística, territorial i ambiental, on exercia com a cap de projectes des de fa més de cinc anys. Ha participat en la redacció d’un gran nombre de revisions i modificacions de planejaments urbanístics de municipis balears. També ha format part de l’equip redactor de diversos instruments d’ordenació territorial, com ara la Delimitació provisional de les zones aptes per a la comercialització d’estades turístiques en habitatges d’ús residencial i el Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics (PIAT), ambdós de l’illa de Mallorca.