26 juliol 2019 <10aL>Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Consell de Govern: AUTORITZAT EL CONVENI EN MATÈRIA D’ESTADÍSTICA ENTRE EL MINISTERI I LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ CConsell de Govern

Consell de Govern: AUTORITZAT EL CONVENI EN MATÈRIA D’ESTADÍSTICA ENTRE EL MINISTERI I LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

\ Es tracta d’un conveni de col·laboració en matèria d’estadística agrària, ramadera i de pesca durant el 2019

\ El Ministeri aportarà un màxim de 22.063,63 € a la Comunitat Autònoma, una vegada comprovats els treballs duits a terme


El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha autoritzat el conveni de col·laboració en matèria d’estadística, durant l’any 2019, entre el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i aquesta Conselleria.

L’objectiu és establir l’acció conjunta en matèria d’estadística agrària, ramadera i de pesca que s’ha de dur a terme durant el 2019 i les funcions necessàries per arreplegar informació en explotacions agràries, establiments, empreses industrials i mercats de productes agraris.[u1] La Comunitat aportarà els mitjans materials i humans necessaris per dur a terme les operacions estadístiques, sense que hagi d’assumir aportacions dineràries derivades del conveni. Les actuacions es duran a terme a través de l’empresa SEMILLA.

Les operacions estadístiques previstes consisteixen en una enquesta anual sobre el rendiment de cultius i de produccions ramaderes, un estudi de preus nacionals i un altre de l’evolució del moviment comercial pecuari, entre d’altres.

L’estadística constitueix una eina fonamental perquè els agents socials, en especial el Govern de les Illes Balears, puguin prendre decisions de forma eficient. La recopilació i l’anàlisi de les dades estadístiques són imprescindibles per comparar adequadament els diferents àmbits que integren la nostra realitat territorial.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va iniciar l’expedient de tramitació d’aquest conveni de col·laboració el 16 de maig de 2019. És el segon conveni d’aquestes característiques que se signa, després del de l’any 2018.