5 juliol 2019 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Consell de Govern: EL GOVERN NOMENA 22 DELS SEUS DIRECTORS GENERALS I UN SECRETARI AUTONÒMIC CConsell de Govern

Consell de Govern: EL GOVERN NOMENA 22 DELS SEUS DIRECTORS GENERALS I UN SECRETARI AUTONÒMIC

\ Jesús Jurado ocuparà la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern
\ Els nous càrrecs seran vigents a partir de la publicació de l’acord al BOIB


Avui el Consell de Govern ha aprovat el Decret de nomenament d’un total de 22 directors generals i d’un dels secretaris autonòmics que formaran part de l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a més de diferents secretaris generals de les conselleries del Govern de les Illes Balears. Així doncs, els nous càrrecs seran vigents a partir de la publicació d’aquest Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Jesús Jurado ocuparà la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern, que depèn de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització. Pel que fa a les direccions generals, a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, Miquel Àngel Coll serà el nou director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, mentre que Álvaro Gil mantindrà el càrrec de director general de Comunicació. A la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, Joan Carrió serà el director general de Finançament, mentre que José Luis Gil ocuparà la cartera de director general del Tresor i Patrimoni, i Félix Pablo Pindado serà el director general de Fons Europeus. A la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, Llorenç Pou serà el director general de Model Econòmic i Ocupació, Virginia Abraham Orte serà directora general de Treball i Salut Laboral; mentre que Manuel Porras ocuparà el càrrec de director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular.

Pel que fa a la Conselleria d’Afers Socials i Esports, Juan Manuel Rosa serà el director general de Planificació, Equipaments i Formació; Marta Carrió serà la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, i Carles Gonyalons serà el director general d’Esports. En el cas de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, Antoni Morante ocuparà la cartera de director general de Planificació, Ordenació i Centres; Rafaela Sánchez serà la directora general de Personal Docent; Antonio Baos serà el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, i Amanda Fernández exercirà com a directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

A la Conselleria de Salut i Consum, Nacho García serà el nou director general de Prestacions i Farmàcia, mentre que a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s’han fet tres nomenaments: Francesc Xavier Ramis serà el director general de Transport Marítim i Aeri; Eduardo Arturo Robsy ocuparà la direcció general d’Habitatge, i Jaume Mateu serà el director general de Mobilitat i Transport Terrestre. A la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Sebastià Sansó serà el director general de Residus i Educació Ambiental, mentre que Joana Maria Garau serà la directora general de Recursos Hídrics. Finalment, a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, Ramón Roca Mérida serà el director general de Modernització i Administració Digital.

D’altra banda, el Decret també estableix que Antoni Alorda Villarubias continuarà com a director de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears i que Joan Martí Cerdà i Maria Antònia Truyols continuaran sent interventor de la Comunitat Autònoma i directora de l’Agència Tributària de les Illes Balears, respectivament. A més, també es mantenen la delegada territorial d’Educació d’Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i el delegat territorial d’Educació de Menorca, Joan Marquès. Per la seva banda, Juli Fuster Culebras continua al seu càrrec com a director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT).

Secretaries Generals

Així mateix, s’han nomenat els secretaris generals de les conselleries següents:
A la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, la secretària serà Paula Cristina de Juan Salvà; en el cas de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, Maria Asunción Saez Amer, i a la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, Maria Begoña Morey Aguirre.
Pel que fa a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, el secretari general serà Jaume Colom Adrover, mentre que a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, serà Tomeu Barceló Rosselló.
La secretària de la Conselleria de Salut i Consum serà Guadalupe Pulido Román; la de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Catalina Inés Perelló, i el secretari de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació serà Jorge Sánchez Fernández.
I, finalment, a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització el càrrec l’ocuparà Benito Prósper Gutiérrez.

Nova relació de llocs de treball eventual
Per tal d’adaptar la relació de llocs de feina a la nova estructura del Govern, el Consell de Govern també ha aprovat una modificació de la relació dels llocs de treball (RLT) corresponent al personal eventual de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. D’aquesta manera, s’ha incorporat una nova plaça de Cap de la secretaria del cap de gabinet a totes les conselleries i una plaça de secretari a la Presidència del Govern. La nova RLT també s’adapta al fet que l’executiu compta amb una conselleria més que l’anterior i, per tant, incorpora la creació del seu nou gabinet, així com les places de personal eventual de les dues noves secretaries autonòmiques, que disposaran de dos assessors tècnics cadascuna.

 

Detall dels currículums dels nous alts càrrecs

Jesús Juan Jurado i Seguí (Palma, 1974)
Llicenciat en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Granada i la Universitat de les Illes Balears. Ha desenvolupat la seva carrera professional com a gerent de petit comerç, i responsable web i de comerç electrònic, i en diverses empreses del sector turístic. Durant els darrers quatre anys ha ocupat el càrrec de vicepresident del Consell de Mallorca i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, en què ha promogut iniciatives com les campanyes «No i punt!» i «Mallorca té nom de dona», i ha posat en marxa la targeta per a la gent gran.

Miquel Àngel Coll Canyelles (Santa Eugènia, 1983)
Llicenciat en Pedagogia per la Universitat de les Illes Balears, ha estat cap de projectes de la Fundació Esplai de les Illes (2005-2007). També va ocupar un escó de diputat al Parlament de les Illes Balears durant la legislatura 2007-2011 i va ser conseller insular del Consell Insular de Mallorca entre els anys 2014 i 2019, càrrec en el qual va exercir de portaveu del grup de consellers socialistes durant la legislatura 2015-2019.


Álvaro Gil Amigo (Madrid, 1980)
Llicenciat en Periodisme per la Universitat Cardenal Herrera CEU de València i titulat en comunicació i programes televisius per l’Institut Oficial de Radiotelevisió Espanyola (RTVE). Ha estat redactor de política, tribunals i cultura durant més de deu anys en mitjans com la Cadena SER, Europa Press i Metro, i ha fet col·laboracions amb Cadena COPE, El Periódico de Catalunya i Cuatro. Ha dirigit campanyes electorals i ha estat assessor de Comunicació Digital al Congrés dels Diputats. Durant la passada legislatura va ocupar el càrrec de director general de Comunicació del Govern.

Joan Carrió i Vidal (Palma, 1977)
Economista, llicenciat per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Avaluació d’Intervencions Sanitàries per la UCLM i en Administració i Direcció de Serveis Sanitaris (IDEC-UPF). També té el Postgrau d’Economia i Gestió de la Hisenda
Autonòmica i Local de la Universitat de Barcelona. Ha ocupat diversos càrrecs de gestió econòmica, preferentment en l’àrea sanitària pública, com a subdirector de Gestió i Planificació Econòmica del Servei de Salut de Castella-la Manxa (SESCAM) entre 2012 i 2015, director de gestió de Gestió Sanitària de Mallorca (GESMA) entre 2007 i 2011), director econòmic i financer de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma i Tècnic de la funció administrativa al Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) entre 2002 i 2006. També ha estat tècnic economista a la Conselleria d’Economia del Govern i durant la passada legislatura ha estat director general de Pressuposts i Finançament del Govern de les Illes Balears.

José Luís Gil Martín (Eivissa, 1964)
És titulat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB i entre 2016 i 2019 ha estat director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern de les Illes Balears. Des de 2011 i fins al juliol de 2016 duia a terme tasques de control global de riscs a l’àrea immobiliària i societats participades a BMN-Sa Nostra com a coordinador territorial, lloc on també havia tingut responsabilitats com a director d’àrea i adjunt a la Subdirecció General de Riscs. Anteriorment ja havia estat director general del Tresor del Govern de les Illes Balears en dues etapes (1999-2003 i 2007-2011), i també ha exercit com a director financer a Rey Sol, SA (1991-1999 i 2003), i com a auditor a Arthur Andersen Auditores SA (1989-1991).

Félix Pablo Pindado (Àvila, 1975)
És expert en economia i política regional i en avaluació de polítiques públiques. Durant la passada legislatura (2015-2019) ha estat director general de Fons Europeus. Té una experiència de quasi vint anys en l’elaboració de projectes de consultoria per a les administracions públiques, relacionats amb la seva especialitat. En l’àmbit dels fons estructurals, ha estat el responsable de la realització de diversos programes operatius (PO), tant del període 2007-2013 com del 2014-2020. Ha assessorat en tot el que fa referència al seguiment i l’avaluació les administracions regionals d’Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa, Galícia, Cantàbria, Illes Balears, Múrcia, Canàries, i també la mateixa Direcció General de Fons Comunitaris del Ministeri d’Hisenda. També ha dirigit el disseny de múltiples projectes en el marc d’altres iniciatives de la Comissió Europea, com ara URBAN, o de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), i ha participat en nombrosos projectes internacionals, per a la Comissió Europea, la FIAPP o el Banc Interamericà de Desenvolupament.

Llorenç Pou Garcias (Palma, 1972)
Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona i doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és professor titular d’Economia Aplicada a la UIB des de 1997. També ha estat director del títol propi de Graduat en Estudis Immobiliaris a la UIB (2003-2008), conseller del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (2006-2008), director general de Planificació Estratègica de la Conselleria de Turisme i Treball (2008-2011), i durant la passada legislatura ha estat director general d’Ocupació i Economia de la Conselleria de Treball, Comerç i Industria. És autor de nombrosos articles científics en revistes nacionals i internacionals en els camps de l’economia i del turisme i coautor de diversos llibres tant científics com de divulgació per a alumnes. A més, forma part del Grup d’Investigació d’Anàlisi i Modelització Econòmica de la UIB.

Manuel Porras Romero (Barcelona, 1970)
És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, Màster en Economia Superior per la Universitat de Barcelona, i té el Certificat en Aptitud Pedagògica de la Universitat de les Illes Balears. És professor de la Universitat de les Illes Balears des de 2005 en el Departament d’Economia Aplicada i docent d’economia espanyola, europea i internacional, turisme i sistema financer espanyol. Director financer i assessor econòmic de Projectes d’Emprenedors a l’ONGD Treball Solidari des de 2011, també ha estat docent en diferents entitats, director de centre de negocis a Euro Business Centre Barcelona, i consultor en diferents consultories. Durant la passada legislatura ha estat director general de Política Industrial a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

Virginia Abraham Orte (Palma, 1977)
Diplomada en Ciències Empresarials i especialitzada en fiscalitat per la UIB, ha desenvolupat la seva trajectòria política en gran part a l’Ajuntament de Palma. Ha estat regidora del grup socialista entre 1999 i 2007 i entre 2011 i 2015; directora general de l’Àrea d’Infraestructures durant el mandat 2007-2011, i coordinadora general de l’Àrea d’Infraestructura i Accessibilitat de l’Ajuntament de Palma i gerent de l’Institut Municipal d’Obra Viària durant el mandat 2015-2019.

Juan Manuel Rosa González (Sanlúcar de Barrameda, 1963)
Diplomat en Treball Social per la Universitat de les Illes Balears i graduat en Treball Social per la Universitat Internacional de la Rioja, des de l’any 1983 ha estat vinculat laboralment als serveis socials. És funcionari de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma des de 1986 i durant el transcurs de la seva carrera professional ha acumulat experiència en diversos camps: exclusió, servei de menors, atenció primària, persones grans, persones amb discapacitat, rehabilitació integral de barris, direcció, gestió, investigació i planificació de serveis socials. Ha col·laborat amb diferents publicacions relacionades amb serveis socials i ha estat professor associat de la UIB durant sis cursos. Durant la legislatura 2007-2011 va ocupar el càrrec de director general d’Atenció a la Dependència del Govern i durant la passada legislatura va ser director general de Dependència a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Marta Carrió Palou (Palma, 1984)
Llicenciada en Psicologia per la UIB i experta universitària en anàlisi psicosocial de la violència de gènere, ha cursat un màster en psicologia clínica infantojuvenil a la Universitat de Vic i un altre en teràpia familiar des d’una perspectiva sistèmica integradora a la Universitat de Girona. És psicòloga general sanitària. Ha treballat com a gerent de l’associació ARA - Acompanyament al Final de la Vida. Durant els darrers anys ha desenvolupat la seva carrera professional com a terapeuta a l’Hospital de Llevant i a Eskilet - Centre d’Aprenentatge i Assessorament Psicològic. També ha estat presidenta del Consell d’Estudiants de la UIB, membre de la Comissió Permanent i responsable de l’Àrea d’Educació, Salut i Medi Ambient del Consell de la Joventut d’Espanya, i ha estat presidenta del Consell de la Joventut de les Illes Balears (2010-2012). Durant la passada legislatura ha estat directora general de Menors i Famílies de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Carles Gonyalons Sureda (Marratxí, 1977)
És llicenciat en Educació Física per la Universitat de Lleida i té el Certificat d’Aptitud Pedagògica. A més, té un màster en immigració i cooperació al desenvolupament a la Unió Europea per la Universitat del País Basc i és funcionari de carrera del cos de professors d’ensenyament secundari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Des de l’any 2007 ha treballat com a professor de secundària a l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. Durant la passada legislatura ha estat director general d’Esports i Joventut de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

Antonio Morante Milla (Palma, 1961)
Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de les Illes Balears, també és diplomat en Estudis Avançats sobre la Societat de la Informació i el Coneixement i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És professor d’ensenyament secundari de l’especialitat de matemàtiques i ha ocupat diversos càrrecs directius en instituts d’educació secundària. A més, ha estat president de l’Associació de Directors i Directores d’Ensenyança Secundària de Mallorca (ADESMA) i de la Federació d’Associacions de Directors d’Educació Secundària de les Illes Balears (FADESIB). Durant la passada legislatura ha ocupat el càrrec de director general de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació i Universitat.


Rafaela Sánchez Benítez (Chipiona, 1958)
Diplomada en Professorat d’Educació General Bàsica, especialitat en Ciències Socials i amb un màster universitari en audició i llenguatge, és especialista en pedagogia terapèutica. També té el títol d’assessora de Formació Permanent del Professorat i el títol de professora de llengua catalana. És mestra d’Audició i Llenguatge amb destinació definitiva al Departament d’Orientació de l’IES Joan Alcover. També ha estat assessora del CEP de Palma (1991-1996), assessora tècnica docent de la Direcció General de Formació Professional (1999-2000), directora del CEIP Son Espanyolet (2000-2004), directora del CEIP Son Pisà (2004-2007), cap del Servei de Provisió de la Direcció General de Personal Docent (2007-2009) i cap del Gabinet de la Conselleria d’Educació i Cultura (2009-2011). Durant la passada legislatura ha estat directora general de Personal Docent.

Antonio Baos Relucio (Palma, 1972)
Diplomat en estudis de mestre en l’especialitat de Música per la Universitat Ramon Llull de Barcelona, va exercir com a monitor en un internat de Barcelona (SPEH) entre els anys 1992 i 1995. Entre 1995 i 2003 ha treballat en diferents centres educatius públics i privats. És sindicalista i ha estat secretari general de la Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres de les Illes Balears.

Amanda Fernández Rubí (Manacor, 1979)
Diplomada d’Educació Primària per la UIB i llicenciada en Psicopedagogia per la UNED, també és Experta Universitària en Diagnòstic i Educació de l’Alumnat amb Alta Capacitat per la UNED. Ha fet feina a diferents centres de primària de Mallorca i actualment és mestra i cap d’estudis del CEIP Molí d’en Xema a Manacor. Ha exercit com a regidora i portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Manacor, del qual ha estat primera tinent de batle i regidora d’Economia i Promoció.

Nacho García Pineda (Madrid, 1967)
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Madrid, és metge especialista en medicina familiar i comunitària i Màster en Govern i Direcció del Sistema Sanitari per la UOC, a més d’Especialista Universitari en Emergències i Catàstrofes per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. Ha exercit com a director gerent de la Gerència d’Atenció Primària de l’Àrea de Salut de Mallorca (2007-2011), subdirector de Planificació i Coordinació Assistencial de l’IB-Salut (2002-2003), subdirector metge d’atenció primària de Mallorca (2002) i metge d’equip d’atenció primària en diferents centres de salut. Durant la passada legislatura ha estat director d’Assistència Sanitària del Servei de Salut de les Illes Balears.

Francesc Xavier Ramis Otazúa (Madrid, 1960)
És arquitecte tècnic per l’EUAT de Barcelona i graduat en Edificació per la UIB. També és tècnic de Nivell Superior en Seguretat del Treball i té una extensa formació en matèria d’urbanisme i territori. Des del 1985 ha exercit la professió d’arquitecte tècnic a la direcció d’obres en diferents empreses de l’illa. S’ha fet càrrec de la direcció tècnica de diversos estudis de seguretat i higiene al treball, i d’estudis de seguretat i salut. Ha estat senador per Mallorca (2008-2011) i durant la passada legislatura ha ocupat el càrrec de director general de Transport Marítim i Aeri de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Eduardo Arturo Robsy Petrus (Maó, 1976)
És llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i MBA en Finances i Desenvolupament Directiu per la Universitat de Deusto de Bilbao, amb un any d’estada a la Universitat de Warwick (Regne Unit), disposa dels títols internacionals CISA i CIA per a l’exercici de l’auditoria, i també ha cursat estudis de dret. Anteriorment ha treballat com a consultor estratègic d’empreses i com a auditor per a entitats bancàries. Ha estat fundador de diverses empreses emergents tecnològiques, a més de ser professor universitari, formador i consultor d’emprenedoria i innovació. Pel que fa a gestió pública, a més de ser assessor de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat durant la passada legislatura, ha ocupat tant càrrecs d’alta direcció a l’Administració local com càrrecs tècnics com a funcionari interí.

Jaume Mateu Lladó (Palma, 1976)
Llicenciat en Geografia per la Universitat de les Illes Balears, té diversos títols de postgrau (Màster en Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció per la UIB, 2000; Postgrau en Ciutat i Territori Sostenible per la Universitat Politècnica de Catalunya, 2003; Màster Universitari en Anàlisi, Gestió i Planificació d’Àrees Litorals per la UIB, 2012) i ha iniciat estudis de doctorat al Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears. Ha treballat en diversos camps, tant de l’àmbit públic com privat, especialment vinculats a la planificació territorial i el paisatge i a la mobilitat, així com en l’àmbit acadèmic i científic, i compta amb diverses publicacions acadèmiques en revistes d’impacte. També ha exercit de professor associat del Departament de Geografia de la UIB, en les assignatures de Geografia dels Planificació dels Transports i Mobilitat. Va ser director insular d’Ordenació del Territori al Consell de Mallorca (2007-2011) i durant la passada legislatura ha ocupat el càrrec de director general de Mobilitat i Transports de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Sebastià Sansó i Jaume (Manacor, 1980)
Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la qual va obtenir el premi extraordinari de carrera. Ha duit a terme diferents estudis en espais naturals com sa Dragonera o cap de Creus. Entre les diferents estades a l’estranger destaca la feina al Centre d’Energies Alternatives (CAT) del país de Gal·les. També ha treballat com a auditor ambiental per a l’ABAQUA. Dins l’àmbit cultural s’ha dedicat a la recerca literària, la creació i la gestió. Durant el període 2011-2015 ha estat professor de secundària i batxillerat al Col·legi Sant Josep Obrer de Palma i membre de la Comissió Ambiental d’aquest centre. Durant la passada legislatura ha ocupat el càrrec de director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Joana Maria Garau Muntaner (Palma, 1975)
Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona, i màster de Qualitat i Medi Ambient a l’Empresa impartit per la càtedra de Sa Nostra a la UIB, ha treballat com a becària en el Centre d’Investigació i Tecnologia Turística de les Illes Balears. També ha exercit com a tècnica de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i ha duit a terme col·laboracions amb TAIB en campanyes de seguiment de la qualitat de l’aigua utilitzant indicadors al Parc Natural de l’Albufera de Mallorca. L’any 2004 es va incorporar a la Direcció General de Recursos Hídrics on, a més d’aprofundir en matèria de planificació hidrològica ha anat completant la seva formació en l’àmbit de l’avaluació de risc ambiental en relació amb la contaminació de les aigües. Durant la passada legislatura ha estat directora general de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Ramon Roca Mérida (Terrassa, 1968)
És enginyer superior en Telecomunicacions per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona, que pertany a la Universitat Politècnica de Catalunya, i Màster en Administració d’Empreses, MBA, per l’escola ESADE. Ha treballat en diverses empreses TIC, de consultoria i turístiques i s’ha especialitzat en projectes de negoci electrònic i d’administració electrònica. Des de l’any 2007 és tècnic superior en Noves Tecnologies del Consell Insular d’Eivissa i Formentera —després Consell Insular d’Eivissa. Ha exercit càrrecs de responsabilitat com a secretari tècnic de Turisme, Interior, Territori i Mobilitat i com a cap de servei del Departament de Turisme, en què ha promogut la creació de projectes Smart DTI (destinacions turístiques intel·ligents) per a l’illa d’Eivissa. Des de 2018 fins ara ha estat director insular de l’Administració de l’Estat a Eivissa i Formentera.