5 juliol 2019 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Consell de Govern: APROVAT EL DECRET QUE REGULA LES NOVES SECRETARIES AUTONÒMIQUES DEL GOVERN CConsell de Govern

Consell de Govern: APROVAT EL DECRET QUE REGULA LES NOVES SECRETARIES AUTONÒMIQUES DEL GOVERN

\ S’estableix que coordinaran i controlaran l’actuació de diverses direccions generals
\ El Govern comptarà amb dues secretaries autonòmiques, dependents de dues conselleries


El Consell de Govern ha aprovat avui el decret que defineix i regula les noves secretaries autonòmiques, creades mitjançant el Decret 12/2019, que estableix les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma.

Així doncs, les secretaries autonòmiques s’assimilen en rang a un òrgan directiu de l’Administració de la Comunitat Autònoma. El decret regulador, a més, estableix que aquestes secretaries es poden integrar en l’estructura d’una conselleria, tot depenent de la persona titular d’aquesta —és a dir, el conseller o consellera—, per tal de coordinar i controlar l’actuació de diverses direccions generals.

També correspon a les secretaries autonòmiques donar suport a la persona titular de la conselleria en relació amb les funcions atribuïdes a les direccions generals, coordinades des de la secretaria autonòmica, així com el seguiment de les seves actuacions o altres funcions que els pugui atribuir per delegació el conseller o consellera. Per altra banda, s’estableix que aquestes secretaries autonòmiques no tenen atribuïdes funcions de resolució o revisió d’actes administratius de les direccions generals que coordinen.

Pel que fa a les persones que ocupin les secretaries autonòmiques, tindran la condició d’alt càrrec i una retribució anual de 58.000 euros, i estaran sotmeses al règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs de l’Administració autonòmica. Així mateix, el decret també indica que el nomenament o el cessament dels secretaris autonòmics correspon al Consell de Govern.