11 juny 2019 | <9ªL> Presidenta

Armengol inaugura el nou aparcament de l’Hospital d’Inca, que dobla la seva capacitat amb 654 places NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Ofereix vint-i-una places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda

Armengol inaugura el nou aparcament de l’Hospital d’Inca, que dobla la seva capacitat amb 654 places

Amb l’ampliació de les noves 330 places, l’aparcament del centre hospitalari compta amb un total de 654
“Des d’avui mateix, les persones que vinguin a l’Hospital d’Inca trobaran un aparcament el doble de gran. Que ha duplicat el nombre de places per a cotxos gràcies a la creació de 330 places noves -arribant a les 654 places-. I que ha doblat la seva superfície, passant de 8.600 a 17.000 m2”. La presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez, del batle d’Inca, Virgilio Moreno, i de la directora gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, tots ells també en funcions, durant la inauguració del nou aparcament de l’hospital de la comarca.
 
Armengol ha destacat que l’ampliació de l’aparcament era una demanda dels ciutadans i dels professionals sanitaris i que “millorar l’accessibilitat a l’hospital dóna facilitats i comoditats als pacients i, per tant, també suposa una millora dels serveis de salut”.
 
D’aquesta manera, l’Hospital Comarcal d’Inca compta amb 654 places d’aparcament gratuïtes, el doble de les que tenia fins ara. L’objectiu de l’ampliació, que ha costat al voltant de 323.000 euros, és donar resposta a les necessitats generades per l’increment de la població atesa, l’augment  de la plantilla i el creixement de l’activitat assistencial.
 
Amb aquestes 330 places addicionals el centre hospitalari s’adaptarà a l’augment de demanda per part de la població. Cal assenyalar que actualment té assignades 124.000 targetes sanitàries individuals, pràcticament el doble que quan es va obrir per atendre a una població de 70.000 persones.
 
Així doncs, el  nou aparcament de l’Hospital disposa de 21 places per a persones amb mobilitat reduïda i 4 places per a vehicles elèctrics, que entraran en funcionament pròximament, quan s’instal·lin les marquesines amb plaques fotovoltaiques, un projecte de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. L’aparcament també compta amb  30 places per a bicicletes i 20 per a motocicletes.
 
Les obres d’ampliació han tengut un cost de 323.342 euros i s’han realitzat en dotze setmanes. Aquest projecte forma part del Pla d’infraestructures Sanitàries de 369 milions d’euros que s’ha posat en marxa durant aquesta legislatura i que té per finalitat renovar les instal·lacions de la Comunitat.