24 maig 2019 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Consell de Govern: L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE FINANÇARÀ, UN ANY MÉS, LA REPLANTACIÓ D’ARBRES FRUITERS DE SECÀ CConsell de Govern

Consell de Govern: L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE FINANÇARÀ, UN ANY MÉS, LA REPLANTACIÓ D’ARBRES FRUITERS DE SECÀ

\ La convocatòria d’ajudes per a enguany està dotada amb un import de 712.500 €
\ Els objectius principals són mantenir el paisatge i evitar la proliferació de malalties

El Consell de Govern ha autoritzat el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) a destinar 712.500 € a la convocatòria d’ajudes d’enguany per a replantar arbres. Els doblers seran aportats pels fons de l’impost de turisme sostenible (ITS).

Les ajudes van dirigides al sector fruiter de secà, de gran importància en l’agricultura de l’arxipèlag per mor de la superfície que ocupa. Actualment, la major part d’explotacions tenen dificultats per a replantar els arbres morts, una circumstància que pot conduir a l’abandonament i propiciar l’expansió de les malalties que els afecten. 

Les espècies més importants del sector són l’albercoquer, l’ametler, la figuera, el garrover, el melicotoner, la prunera i l’olivera, arbres que formen una part inseparable del paisatge típic i dels recursos naturals de les Illes Balears. La seva desaparició, per tant, influiria de manera notable en aquest paisatge. 

Es fa necessari, per tant, una replantació d’aquestes espècies per tornar a vestir els camps amb fruiters de secà. 

Un total de 339 persones es van beneficiar d’aquesta línia d’ajudes en la convocatòria de l’any passat.