22 novembre 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La Fundació Bit i l'Institut d'Innovació Empresarial col·laboren amb els Premis Emprenedor XXI, que guardonaran l’start-up més innovadora de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Fundació Bit i l'Institut d'Innovació Empresarial col·laboren amb els Premis Emprenedor XXI, que guardonaran l’start-up més innovadora de les Illes Balears

La col·laboració del Govern amb aquests guardons, als quals poden presentar-se empreses emergents fins al 12 de desembre, pretén fomentar la diversificació econòmica a les Illes
La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el  director general de Política Industrial, Manel Porras, han assistit a la presentació dels Premis Emprenedor XXI, els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal, que són convocats per CaixaBank (a través de la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors DayOne) i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (a través d’Enisa).

A les Illes, els Premis Emprenedor XXI compten amb la col·laboració de la Fundació Bit, depenent de Vicepresidència, i l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), entitat de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Els guardons reconeixen les empreses emergents més innovadores amb la finalitat d'oferir un impuls als millors projectes d’emprenedoria.

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha destacat que al llarg dels 11 anys de trajectòria dels Premis Emprenedor XXI, el ParcBit i el seu programa de suport a la creació d'empreses innovadores, el Programa Emprenbit, han acompanyat a 7 dels projectes guanyadors de la categoria territorial (Laboratoris Sanifit, Dobgir, Meteoclim, CIRCE, TravelCompositor, Discubre i Hotelinking) i a 2 guanyadors en la categoria nacional (Habitissimo i TravelCompositor). “Donar suport a les empreses tecnològiques ens ajuda a crear llocs de feina qualificats i per tant a avançar cap a un model econòmic més sostenible”, ha explicat la vicepresidenta.

El director general de Política Industrial, Manel Porras, ha destacat que la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha posat en marxa el Pla d’Autoocupació i Foment de l’Emprenedoria, conscients de la importància de la figura de l’emprenedor com a motor generador de riquesa i llocs de feina. Porras ha assegurat que “el Pla té com a principal objectiu la promoció de creació d’empreses per aconseguir una major ocupació i afavorir la creació de teixit productiu, especialment en aquelles activitats que puguin aportar valor afegit”. L’IDI és l’organisme encarregat d’executar les accions del Pla, a través del seu servei de suport a l’emprenedoria, que enguany ha atès al voltant de 400 consultes de persones que volen posar en marxa un negoci.

Es lliuraran 19 premis a empreses amb gran impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes). Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros. A més, es guardonarà a les millors empreses dels sectors agrotech, travel tech, commerce tech, fintech i biotech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros.

Tots els guanyadors gaudiran a més de l'accés a un programa d'acompanyament a Silicon Valley que organitza Esade en col·laboració amb la Singularity University o participaran en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Les empreses tecnològiques i innovadores de Balears amb elevat potencial de creixement i amb menys de 3 anys d'activitat poden presentar les seves iniciatives fins al 12 de desembre a través de la pàgina web www.emprendedorxxi.es

Edició 2018 dels Premis Emprenedor XXI
En aquesta edició, els guardons s'integren en DayOne i es lliuraran al llarg del primer trimestre de 2019 en el marc de les jornades d'innovació per a emprenedors ‘Day One Innovation Summits’. A Balears, igual que a la resta de comunitats autònomes i Portugal, la trobada conjugarà workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals s'explicaran les noves tendències del sector, peculiaritats de cada zona i s'exposaran casos d'èxit.

En total, la convocatòria de 2018 distribuirà prop de 525.000 euros en premis, la qual cosa converteix els Premis Emprenedor XXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació l’any 2007, han invertit 4,6 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses. Així mateix, un total de 6.000 empreses de nova creació han participat en els Premis i més de 276 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l’emprenedoria han participat en els comitès i jurats.

La passada edició, un total de 9 empreses de les Illes Balears es van presentar als Premis Emprenedor XXI. La guanyadora, Hotelinking, és una plataforma d'automatització del màrqueting directe i fidelització de clients per al sector hoteler, situada al ParcBit.

Sobre l’Institut d'Innovació Empresarial (IDI)
L’IDI és un ens instrumental de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. L’IDI com a Agència de Desenvolupament Regional (ADR) té com a objectiu impulsar el desenvolupament de l'activitat econòmica i empresarial a les Illes Balears, amb criteris de competitivitat, sostenibilitat, reequilibri territorial i sectorial, posant a disposició dels emprenedors i de les empreses, especialment de la micro, petita i mitjana empresa, la informació i els mitjans necessaris per a la seva implantació i per millorar la seva gestió i augmentar la seva competitivitat, bé directament, bé mitjançant la coordinació i la col·laboració amb altres entitats públiques i privades que persegueixin objectius afins.

Sobre la Fundació Bit
La Fundació Bit (Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia) és un organisme de recerca depenent de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme que es dedica a l'anàlisi, desenvolupament i promoció de les noves tecnologies per conduir les Balears cap a la societat de la informació. És l'entitat responsable de l'execució de les estratègies R+D+I del Govern centrades en el foment de la innovació i el desenvolupament de nous models de negoci de base tecnològica.
El Programa Emprenbit de la Fundació Bit ofereix infraestructures i serveis a la creació d'empreses innovadores amb un marcat component tecnològic.