LOGO CAIB
15 octubre 2018| <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Grups d’arquitectes, aparelladors i pèrits avaluaran els habitatges afectats per la riuada per garantir-ne la seguretat NNota Informativa

Foto de noticia

Grups d’arquitectes, aparelladors i pèrits avaluaran els habitatges afectats per la riuada per garantir-ne la seguretat

L’Ibavi prepara habitatges públics per als afectats que no puguin retornar a les seves llars
La Direcció General d’Arquitectura i Habitatge del Govern de les Illes Balears dirigirà l’actuació coordinada de grups d’arquitectes, aparelladors i pèrits voluntaris que examinaran l’estat dels habitatges afectats per la riuada de Sant Llorenç per tal de garantir-ne la seguretat i donar tranquil·litat als veïns.
 
Així ho ha anunciat la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, després de la reunió que ha tingut lloc a Sant Llorenç, amb la participació del batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; arquitectes i altres tècnics de les direccions generals d’Arquitectura i Habitatge i d’Ordenació del Territori, així com del Consell de Mallorca, i també representants dels col·legis oficials d’arquitectes, aparelladors i pèrits.
 
Es crea una comissió de coordinació, que dirigirà una arquitecta tècnica del Govern, i grups de voluntaris interdisciplinaris, que actuaran casa per casa.
 
L’actuació prioritària serà la revisió dels habitatges respecte dels quals els bombers han informat del mal estat i que es troben en aquests moments apuntalats, però també es revisarà la resta d’habitatges afectats «per tal de donar tranquil·litat i seguretat a tots els afectats», ha destacat la presidenta.
 
S’establirà una oficina permanent a Sant Llorenç i els grups de voluntaris començaran a fer les visites demà mateix. Els tècnics de la CAIB i del Consell iniciaran les visites demà i s’hi aniran sumant els professionals privats a través dels seus respectius col·legis.
 
L’avaluació dels tècnics sobre l’estat de cada habitatge es recollirà en un document que serà important per a la quantificació i sol·licitud de les ajudes, tant estatals com del Govern.
 
Igualment, la presidenta ha explicat que des de l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi) s’estan preparant pisos per posar-los a disposició de les famílies que no poden retornar a casa seva. En un primer moment, hi haurà sis pisos que s’estan adequant i que poden estar disponibles en les pròximes hores, i en els propers dies se n’hi podrien sumar uns quants més.