26 setembre 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La vicepresidenta reivindica la riquesa lingüística de Balears el Dia Europeu de les Llengües NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La vicepresidenta reivindica la riquesa lingüística de Balears el Dia Europeu de les Llengües

La vicepresidenta, Bel Busquets, ha inaugurat la jornada organitzada pel Centre Balears Europa amb motiu d'aquesta celebració
La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha reivindicat avui la riquesa lingüística de les Illes Balears durant el seu discurs en el marc del Dia Europeu de les Llengües. Busquets ha inaugurat la jornada organitzada al Casal Can Balaguer de Palma pel Centre Balears Europa i que ha comptat amb la conferència «Què entenem quan parlem de multilingüisme? Discursos versus realitats», a càrrec de Vicent Climent-Ferrando, doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Sciences-Po de París.

Durant la seva intervenció, Busquets ha reconegut la tasca dels centres escolars i també de la ciutadania en general per a la conservació de la llengua pròpia de les illes i garantir la convivència amb la resta d'idiomes que es parlen a l'arxipèlag "tot i els intents de minoritzar-la". Així mateix, Busquets ha considerat positiu que entitats com el Consell d'Europa, que va marcar dia 26 de setembre al calendari com a Dia Europeu de les Llengües, estiguin sensibilitzades amb la necessitat de cuidar i promoure els diferents idiomes.

Busquets ha destacat que es tracta d'una jornada "en què s'anima al coneixement d'idiomes com a un element clau de riquesa cultural" i ha reconegut que pot cridar l'atenció l'existència d'aquesta celebració a les persones que entenen els idiomes "com a una riquesa cultural i una eina de comunicació entre persones que, al final també és una eina per al coneixement mutu".

L'acte organitzat pel CBE amb motiu del Dia Europeu de les Llengües ha conclòs amb diferents actuacions musicals en què Marga Rotger, Juanjo Monserrat i Toni Verd, han interpretat poemes musicats d'autors en llengua catalana.