6 juny 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

El Govern obre la convocatòria per presentar candidatures als Premis Turisme de les Illes Balears 2018 NNota Informativa

El Govern obre la convocatòria per presentar candidatures als Premis Turisme de les Illes Balears 2018

Les distincions pretenen reconèixer les iniciatives de sostenibilitat, responsabilitat social i millora de la qualitat dels productes i serveis turístics

Avui s’obre el termini de presentació de candidatures per a la concessió dels guardons “Premis Turisme de les Illes Balears” per a l’any 2018. La Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, a proposta de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), ha publicat la resolució que regula l’edició d’enguany d’aquests guardons.

Les distincions, que són honorífiques, tenen com a finalitat reconèixer l'esforç i la dedicació de persones, empreses i institucions tant públiques com privades a favor del turisme, i servir d'instrument per estimular comportaments professionals i iniciatives que contribueixin a millorar la imatge turística de les Illes Balears i dels seus serveis turístics.

La III edició de la Nit del Turisme, l’acte en el qual es lliuren els premis, se celebrarà el pròxim 27 de setembre de 2018, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Turisme. El decret preveu que els premis se celebrin a qualsevol illa de les Balears. En aquest sentit, cada consell insular podrà sol·licitar que, per motius concrets i relacionats amb l’esdeveniment, l’edició anual es faci en un any concret a una illa determinada.

Pot presentar-se a les candidatures qualsevol persona física o jurídica, pública o privada, els mèrits de la qual es considerin mereixedors o dignes d’aquesta distinció. Les categories són les següents: el coneixement i recerca aplicats al turisme; la millor iniciativa de turisme sostenible; la dedicació professional a favor del turisme; incentivació de la creació de noves experiències; i les bones pràctiques a favor de la igualtat de gènere. A la primera edició (2016) es van rebre 62 candidatures i a la segona (2017), 36.

El jurat està format pels membres del Consell de Direcció de l’Agència de Turisme  i de la Direcció General d’Innovació, així com per persones físiques o representants d’entitats lligades al turisme com ara la Universitat de les Illes Balears, els sindicats o entitats socials que treballen la defensa del medi ambient.

Els guardons pretenen potenciar el treball conjunt del sector per posicionar les Illes Balears com a destinació més competitiva i de gran qualitat, així com reconèixer i incentivar les bones pràctiques. En aquest sentit, l’any passat es va introduir com a nova categoria el “Guardó a les bones pràctiques en igualtat de gènere” per tal de reconèixer aquelles iniciatives eficaces i innovadores en l’àmbit turístic que cerquin tenir un efecte positiu en la perspectiva de gènere. L’Institut Balear de la Dona té veu sense vot per assessorar el Jurat en aquesta matèria.

D’altra part, en el marc del tercer intercanvi regional del projecte europeu Brandtour, en el qual participa l’Agència de Turisme, el gerent de l’ATB, Jaume Alzamora, va presentar els Premis del Turisme com a exemple d'iniciativa per estimular les bones pràctiques en el sector turístic.

Les sol·licituds s’han de presentar en els llocs i pels mitjans que especifica la convocatòria publicada al BOIB el 5 de juny de 2018. Els documents per presentar candidatures es troben al final d'aquesta nota informativa.