9 d’abril 2018 | <9ªL> Presidenta

Armengol destaca les polítiques d'ocupació com la millor eina d'inversió social NNota Informativa

Armengol destaca les polítiques d'ocupació com la millor eina d'inversió social

La presidenta ha clausurat el programa “SOIB Visibles” a Palma, amb el qual s’han contractat 57 persones majors de 45 anys i aturades de llarga durada
 
“La millor manera de reinvertir els recursos públics és amb iniciatives que beneficiïn directament les persones. Per això, hem apostat per millorar tots els serveis públics i per programes com “SOIB Visibles”, que donen una feina a l’Administració a aquelles persones que més ho necessiten”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions durant l’acte de clausura del programa “SOIB Visibles” 2017-2018 a Palma, en el que ha reafirmat el compromís del Govern amb les polítiques públiques d’ocupació
 
“Gràcies a les 57 persones que heu donat el millor de vosaltres mateixes per fer una Palma millor: heu millorat els serveis de l’Ajuntament i l’atenció als ciutadans i ciutadanes. Heu millorat el vostre barri, la vostra ciutat, el vostre municipi i la vostra illa”.
 
“Creixem econòmicament i s’està creant ocupació –ha continuat Armengol-, però també sabem que encara hi ha col·lectius amb dificultats per accedir al mercat de treball, com els joves, els majors de 45 anys i les dones, els més perjudicats per la crisi”. “Ni l’edat ni el gènere poden ser una barrera per accedir a una feina, per això les polítiques públiques d’ocupació són tan importants”.
 
En aquest sentit, la presidenta ha destacat iniciatives com “SOIB Visibles”, que, més enllà dels ingressos econòmics que reporten durant els mesos de contractació, permeten als beneficiaris tornar a rebre prestacions i incrementen significativament les oportunitats futures de trobar feina al mercat ordinari.
 
La representant del Govern ha defensat que invertir en el SOIB, en formació, en programes de contractació i en la intermediació amb empreses funciona i que, des del Govern, se seguirà treballant de forma “incansable” “perquè tothom pugui tenir les oportunitats que es mereix i tenir una vida més digna”.
 
 
El programa “ SOIB Visibles”
 
El programa té l’objectiu de retornar al mercat laboral a desocupats de llarga durada preferiblement majors de 45 anys. Consisteix en ajuts del SOIB per a entitats locals (ajuntaments i consells), que, a través d’aquesta subvenció, poden sufragar contractes de 6 mesos per desenvolupar tasques d’interès general o social. El programa està finançat pel SOIB amb fons de Conferència Sectorial.
 
A Palma, amb una inversió de 677.000 euros (588.000 eur per part del SOIB i 89.000 eur per part de PalmaActiva), enguany s’han contractat 57 persones que començaren a fer feina a l’Ajuntament l’octubre de l’any passat. En el conjunt de les Illes, s’han beneficiat més de 600 treballadors i treballadores en el darrer any.
 
El programa “SOIB Visibles” tindrà continuïtat l’any vinent. De fet, el Consell de Govern ja va aprovar la partida pressupostària per a dur-lo a terme entre 2018-2019 i les entitats locals tenen fins al proper 20 d’abril per presentar sol·licituds. Es tracta de 6 milions d’euros per finançar contractes que beneficiaran més de 600 persones, una part dels quals es reservaran a projectes específics per a la inserció laboral de dones.
 
En els tres anys que s’haurà portat a terme aquest programa, per tant, se n’hauran beneficiat més de 1.500 desocupats.
 
L’acte de clausura del programa ha tingut lloc a la seu de PalmaActiva. Armengol hi ha assistit acompanyada pel conseller de Treball Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el batle de Palma, Antoni Noguera; i la regidora de Turisme i Comerç, Joana Maria Adrover. A més, hi han assistit els beneficiaris. Durant l’esdeveniment, s’ha emès un vídeo en què es presentaven les experiències d’alguns dels usuaris.