28 febrer 2018 | <9ªL> Presidenta

DIA DE LES ILLES BALEARS Armengol inaugura el Mercat del Dia de les Illes Balears, que comptarà amb 215 parades NNota Informativa

DIA DE LES ILLES BALEARS Armengol inaugura el Mercat del Dia de les Illes Balears, que comptarà amb 215 parades

La presidenta dóna inici a les més de 300 activitats que se celebraran amb motiu de la diada de la comunitat
La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha inaugurat el Mercat del Dia de les Illes Balears a Palma, que aquest any comptarà amb 215 expositors. A les parades s’hi podran trobar productes artesans i gastronomia de totes les illes, com ara els productes amb denominació d’origen, la Fira de Producte Balear o la cuina amb productes locals.
La presidenta ha animat els ciutadans i ciutadanes de les Illes a “celebrar qui som” i els “35 anys d’història de les Illes Balears”, amb l’aprovació de l’Estatut d’autonomia. “Quatre illes unides per la mar que fan possible una cultura de federalisme interior”.
Armengol ha apuntat que a les Illes Balears “s’està creixent econòmicament, s’està redistribuint riquesa i s’està apostant per millorar els drets dels ciutadans”. En aquest sentit, ha afegit que “junts som més forts que per separat” i que “hem de ser conscients d’on venim i reflexionar cap on volem anar”. “Hem de treballar per a la prosperitat de mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs”.
La inauguració del Mercat dóna inici a les més de 300 activitats que se celebraran, amb motiu de la diada, fins al 4 de març, de les quals devers 50 tindran lloc a la part forana de Mallorca, 25 a Menorca, 30 a Eivissa i 10 a Formentera.
Entre aquestes activitats hi podem trobar jornades gastronòmiques, concerts, exposicions, activitats familiars i de caire infantil o jornades de portes obertes, com el Consolat de Mar o el Parlament de les Illes Balears. També activitats per fomentar la inclusió i la perspectiva de gènere, com són el “Menú 4 Illes”, a càrrec de quatre cuineres de les illes, els tallers de l’Institut Balear de la Dona o activitats esportives inclusives.
El programa d’enguany continua la línia iniciada durant aquesta legislatura, amb l’objectiu d’arribar a tot el territori, promoure la cohesió ciutadana, fomentar els lligams comuns i mostrar la riquesa i diversitat de totes les nostres illes. Així, el dia 1 de març tindrà lloc un concert simultani a tot l’arxipèlag amb un intercanvi entre grups de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.
L’acte institucional del Dia de les Illes Balears, amb el lliurament de les Medalles d’Or de la Comunitat Autònoma i els Premis Ramon Llull 2018, tindrà lloc avui dimecres, al Palau de Congressos, a partir de les 20.00 hores.