28 febrer 2018 | <9ªL> Conselleria de Presidència

DIA DE LES ILLES BALEARS PROGRAMES D'ACTES NNota Informativa

DIA DE LES ILLES BALEARS PROGRAMES D'ACTES

 
Amb motiu del Dia de les Illes Balears, s’han programat tot un seguit d’activitats lúdiques i festives a les quatre illes.

A Mallorca, el Parc de la Mar de Palma acull l’envelat de productes de denominació d’origen. A més de la fira de productes balears, per al Dia de les Illes Balears s’ha organitzat el concurs a la millor ensaïmada.
A més, al Consolat de Mar hi haurà activitats infantils i familiars i jocs populars; a ses Voltes, visites guiades infantils amb contacontes, i a la Porta de Santa Catalina, espectacles amb titelles.
L’Hipòdrom de Son Pardo acollirà la cursa de trot Premi Illes Balears.
També hi haurà activitats musicals, com ara el «Concert simultani a les quatre illes», al passeig del Born.

Entre les activitats destacades del Dia de les Illes Balears a Menorca, hi figura l’espectacle eqüestre «Pasión ecuestre», a càrrec de Miki Borrás, as Castell.
Així mateix, s’ha organitzat l’activitat «Menú 4 illes», una degustació gastronòmica a càrrec de quatre cuineres destacades de totes les illes, que tindrà lloc a Ciutadella.
Al llarg de la jornada hi haurà activitats esportives, concerts i ballades populars a diferents indrets de l’illa.

A Eivissa es pot visitar, a Sant Josep de sa Talaia, el mercat artesanal tradicional i participar en una degustació gastronòmica balear.
També s’han organitzat diverses competicions esportives de futbol, petanca, bàsquet, escacs i vela, així com tallers de ball pagès i ballada pagesa. Per als més petits, hi haurà també contacontes i jocs infantils a diferents llocs.
En aquesta jornada, l’Hipòdrom de Sant Rafel acollirà el Trofeu de Trot Dia de les Illes Balears.
En l’àmbit musical, Joana Gomila i Tomeu Penya oferiran un concert simultani, a Can Jeroni Centre de Cultura.

A l’illa de Formentera, en aquesta diada se celebrarà la IV Cursa Solidària per a la Dona i la Caminada Solidària, que parteix de la plaça de la Constitució.
Una gran paella popular i un concert simultani són altres actes festius organitzats en aquesta illa per commemorar-hi el Dia de les Illes Balears.

S’annexen els programes de les quatre illes. A més, es poden consultar tots els actes organitzats, per illes, al web diada.caib.es.