13 desembre 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La gestió de les males herbes, clau en el control de la Xyllella fastidiosa NNota Informativa

La gestió de les males herbes, clau en el control de la Xyllella fastidiosa

La delegació balear desplaçada a Itàlia visita les zones afectades pel bacteri
La gestió de les males herbes és clau en el control dels vectors transmissors de la Xylella fastidiosa i, per tant, del bacteri. Així ho ha constatat la delegació balear desplaçada a la regió italiana d’Apúlia encapçalada pel director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, i l’adjunt a la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba), Llorenç Mas.
 
El doctor Donato Boscia, de la facultat d’Agricultura de la Universitat de Bari, Itàlia, ha estat el responsable de guiar-los per la zona més afectada per la Xylella fastidiosa i per un seguit de camps experimentals on es duen a terme estudis per detectar material vegetal resistent o tolerant al bacteri. Una tasca que ja s’ha iniciat a les Illes Balears. 
 
Així, s’han visitat diversos camps experimentats, un d’ells amb arbres de la mateixa edat (25-30 anys) on s’ha vist com una varietat d’olivera està totalment afectada mentre que una altra no presenta simptomatologia. En un altre s’ha observat l’experiència d’obtenció de varietats resistents o tolerants al bacteri amb empelts de 260 varietats diferents d’olivera de tot el món.
 
A aquesta zona d’Itàlia és on es va detectar el primer cas de la Xylella Fastidiosa a Europa que ara afecta a una trentena d’espècies a la zona, sobretot l’olivera, la polígala, el baladre i l’acàcia.