13 novembre 2017 | <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

18 guardonats amb els Premis Esports IB que concedeix per primera vegada el Govern de les Illes Balears NNota Informativa

18 guardonats amb els Premis Esports IB que concedeix per primera vegada el Govern de les Illes Balears

Els premis, a proposta de la Conselleria d’Esports, es lliuraran en la primera gala de l’esport de les Illes Balears el pròxim 22 de desembre
Aquest dilluns la Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha convocat el jurat dels premis Esports IB 2017 per votar les candidatures a les dotze categories, així com també les sis mencions als mèrits esportius de les Illes Balears, incloses en els premis anuals que per primera vegada es fan a la comunitat autònoma, convocats pel Govern de les Illes Balears.
 
Les mencions als mèrits esportius resulten de les propostes dels membres de l’Assemblea Balear de l'Esport (ABE) en les quals també hi han optat tots els candidats que no fossin guanyadors en aquesta primera convocatòria dels guardons.

El jurat ha elegit els següents premiats després que el passat Ple de l'ABE, l'òrgan consultiu i de participació del teixit esportiu de les Illes Balears on participa una cinquantena de representants del món esportiu de les Illes Balears, aprovàs per unanimitat les candidatures dels premis Esports IB, que va elevar la Junta Directiva de l'ABE a proposta de la comissió sectorial.

Els Premis Esports IB es lliuraran en una gala que es farà el pròxim 22 de desembre en el Conservatori de Música de les Illes Balears, Palma. Els premiats en les 12 següents categories són:
 
Antonio Luna Do Carmo (àrbitre de futbol) ha estat premiat en la categoria Posam Valors a l’Esport “Esports IB”, on també eren candidats: José Antonio Ortiz Bennàsar (jugador i capità de bàsquet), Alba Torrens (bàsquet) i Discaesports (associació de discapacitats).
 
Adrián Abadia García (salt de trampolí) ha estat premiat com a promesa masculina “Esports IB”, d’entre la resta: Nicolau Mir Rosselló (gimnàstica artística), Joan Cardona Méndez (vela) i Marc García Calvo (bàsquet).
 
Patrícia Guijarro Gutiérrez (futbol), com a promesa femenina “Esports IB”, en la qual també eren candidates: Aida Caterina Bauzá Vicens (piragüisme), Paula Barceló Martí (vela) i Maria Rosselló Mora (vela).
 
La jugadora de bàsquet Alba Torrens és la millor esportista femenina “Esports IB”, entre les candidates Mavi Garcia Cañellas (duatló i ciclisme), Caridad Jerez Castellanos (atletisme) i Cristina Ferrer García (karate).
 
Rafel Nadal (tennis) és el millor esportista masculí “Esports IB”, d’entre Marcus Cooper Walz (piragüisme), Mario Mola Díaz (triatló) i Sergi Llull Melià (bàsquet).
 
Alejandro Sánchez Palomero (triatló) és el millor esportista d’esport adaptat masculí “Esports IB”. La resta de candidats, Joan Munar Martínez (atletisme), Sergi Roig Alzamora (vela) i Joan Reinoso Figuerola (paraciclisme).
 
L’esquiadora alpina Ursula Pueyo Marimón és la millor esportista d’esport adaptat femení “Esports IB” en la categoria on Violeta del Reino Díez Del Valle (vela) i Nerea Barrientos Arrom (natació) han estat també candidates.
 
El Puig d’en Valls H.C (handbol) és el millor equip femení “Esports IB”, elegit entre el CV CIDE (voleibol), Club Voleibol Ciutadella (Avarca Menorca) i Covicsa TT Santa Eulària (tennis taula).
 
SD Formentera (futbol) és el millor equip masculí “Esports IB”. La resta de candidats han estat: Can Ventura Palma (voleibol), Espanya HC (hoquei patins) i Ushuaïa Club Voleibol Eivissa.
 
Noel Cardona Cuesta (entrenador d’handbol) és el millor tècnic “Esports IB”. La resta de candidats: Javier Torres del Moral (entrenador de vela), Rafael Ramírez Bermúdez i Carlos Moyà Llompart (entrenador de tennis)
 
L’entrenadora de rugbi Marta Lliteras Ruiz és la millor tècnica “Esports IB”. La resta de candidats: Bàrbara Llull Alcina (preparadora física de bàsquet), Bea Pacheco Pérez (entrenadora de bàsquet) i Carmen Martín Ardura (entrenadora de natació sincronitzada).
 
El pilot Lluís Salom és el Premi honorífic “Esports IB”. La resta de candidats: Joan Barceló Serra (bàsquet), Xavier Bonnín Cortès (ciclisme) i Javier Escandell Ferrer (voleibol).

Les sis mencions al mèrit esportiu de les Illes Balears són per al piragüista Marcus Cooper Walz, el capità de bàsquet Jose Antonio Ortiz Bennàsar, el triatleta Mario Mola, l’atleta Joan Munar, l’equip de voleibol Ushuaia Club Voleibol Eivissa i l’entrenador de bàsquet Joan Barceló.
 
El jurat dels Premis Esports IB ha estat presidit per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i format, a més, per: Carles Gonyalons, vicepresident i director general  d'Esports i Joventut; Josep Abrines, gerent de la Fundació per a l’Esport Balear; Marga Portells, directora insular d’Esports; Fernando Gómez, director insular d’Esports i Joventut del Consell d'Eivissa; Miguel Ángel Milla, cap d’Esports del Consell de Menorca; Daniel de la Dueña, tècnic d’esports del Consell de Formentera; Miquel Àngel Campomar, cap del Servei de Planificació i Formació de la Direcció General d’Esports; Antoni Pomar, president de la Federació d’Esports Adaptats de les Illes Balears; Raúl Fullana, president de la Federació Balear d’Handbol; Raúl Benito, gerent del Col·legi Oficial de Llicenciats en Ciències de l’activitat Física i de l’Esport; Antonio Sánchez, vicepresident primer de l’Associació de Periodistes de les Illes Balears; Àngel Aguiló, del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears; Neus Mateu, de l’Associació de Gestors Esportius de les Illes Balears; i Neus Serra, de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears.