8 novembre 2017 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

La residència de Son Tugores, a punt per estrenar la primera llar reformada amb una capacitat de 45 places NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La residència de Son Tugores, a punt per estrenar la primera llar reformada amb una capacitat de 45 places

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha visitat avui les obres de reforma de la residència de Son Tugores, gestionada pel Consorci per a la Protecció i Acollida de les Persones Disminuïdes Profundes de les Illes Balears (APROP). Es tracta de la primera reforma d’ençà la creació d’aquest centre residencial destinat a persones amb discapacitat intel·lectual amb problemes de conducta, ara fa 26 anys. La primera fase de les obres ja està pràcticament acabada i suposa la reforma completa de la llar Tramuntana. Es preveu que els primers usuaris puguin estrenar noves habitacions a finals d’any. El nou mòdul millora les condicions d’autonomia i benestar dels residents, ja que es passa de les habitacions i banys compartits, a habitacions individuals amb bany propi.
 
La segona fase de les obres, que està prevista s’iniciï l’any 2018, inclou la reforma de les tres llars restants i, de manera paral·lela, dels edificis de serveis, com la cuina, menjador, administració, tractament i espais exteriors.
 
La residència Son Tugores té capacitat per a 45 places residencials i està previst que una vegada finalitzada la reforma el número de places disponibles s’ampliï a 48. Actualment, dóna servei a 43 usuaris de residència i 10 de Centre de Dia.
 
A la visita, hi ha assistit el gerent del Consorci APROP Jose Giménez, la directora de la Residència, Maria Ramon i el responsable d’Administració, Tomeu Forteza.
 
El Consorci Aprop està conformat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, els consells insulars de Mallorca i Menorca i la Fundació Amadip Esment. Aprop gestiona dues residències: la de son Tugores, que atén usuaris provinents de les quatre illes, i la de Son Llebre.