11 d’abril 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Les Illes Balears augmenten en 3,6 milions el pressupost de les polítiques d’ocupació per a 2017 fins a arribar als 39,6 milions d’euros NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Illes Balears augmenten en 3,6 milions el pressupost de les polítiques d’ocupació per a 2017 fins a arribar als 39,6 milions d’euros

El SOIB gestionarà un 9,4% més de recursos per a Polítiques d’Ocupació gràcies a que les Illes han estat la segona Comunitat que millor ha complit els objectius fixats en el 2016

La Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals celebrada avui a Madrid ha resolt ampliar els fons que les Illes Balears destinen a polítiques d’ocupació per a 2017 en 3,6 milions d’euros més, el que suposa un 9,4% més que l’any anterior.

D’aquesta manera,  el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), gestionarà un total de 39,6 milions d’euros adreçats a millorar la qualitat d’ocupació dels treballadors d’aquesta Comunitat.

Les Illes Balears han estat la segona Comunitat que més ha incrementat els recursos per a Polítiques d’Ocupació; i això s’ha produït en un context de pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat, on l’increment per a les Illes Balears es produeix degut a una redistribució dels fons per a polítiques d’ocupació, realitzada en funció de l’eficàcia de cadascun dels serveis d’ocupació autonòmics: “Aquesta pujada en recursos s’explica degut a la bona planificació, i compliment d’objectius que el SOIB ha fet en polítiques actives d’ocupació”, ha indicat el conseller Iago Negueruela, que ha assistit a la Conferència sectorial acompanyat pel director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou.

Així mateix, el conseller ha mostrat la seva satisfacció per aquest increment en un context de pròrroga pressupostària, i que només ha estat possible gràcies a uns millors resultats d’execució. La pujada de pressuposts de 2017 és  “una de les més elevades en els darrers anys”. De fet, Negueruela ha indicat que els 39,6 milions que el SOIB gestionarà en el 2018 “contrasten notablement amb els 28,8 milions que en el 2015 gestionava el Partit Popular”.

Malgrat l’increment dels recursos en polítiques d’ocupació, el conseller ha recordat que  les Illes encara estan lluny dels 55 milions que, per a polítiques d’ocupació, es gestionaven i que van ser retallats pel Govern de Rajoy l’any 2012, sense que s’hagin recuperat mai. Per això, Negueruela ha reclamat a l’Executiu central que retorni la totalitat dels fons que les Illes Balears gestionava per a millorar les condicions del seu mercat de treball.

També ha exposat que aquest augment en les partides de polítiques d’ocupació per enguany es deu a què el SOIB ha demostrat un “alt grau d’eficàcia a l’hora de cobrir totes les demandes” del mercat, realitzant “convocatòries de qualitat que ha elaborat l’actual equip del SOIB”, i que permetrà “impulsar més mesures i ampliar els serveis d’ocupació”. Segons el conseller de Treball, amb aquest increment el Govern central ha valorat l’eficàcia de leses noves polítiques de l’Executiu balear en matèria de polítiques actives com ara els programes “Garantia Juvenil”, “Visibles”, “Programa +30” o Formació Dual, entre d’altres, per la qual cosa n’augmentarà la dotació.

Aturats de llarga durada

D’altra banda, l’increment dels fons de la Conferència Sectorial permetrà al SOIB incrementar també les aportacions de fons propis, i arribar així a un pressupost superior als 77 milions d’euros. Amb tot, aquest increment permetrà que a les Illes Balears es reforcin els programes per a aturats de llarga durada, i en especial aquells que s’han dissenyat per a persones desocupades majors de 45 anys.